Партизан преко Егера до четвртфинала

Ватерполисти Партизана победили су тим Егера из Мађарске, резултатом 11:9, у четвртом колу групе Д Евролиге. По четвртинама је било 2:2, 3:0, 3:2, 3:5.

Најефикаснији у Партизану био је Андрија Прлаиновић са четири гола, док је три постигао Филип Филиповић. Егер су предводили Атила Барањи и Жолт Варга.

Партизан је повео голом Прлаиновића, али је Егер преокренуо головима Чабе Киша, да би Владимир Вујасиновић донео изједначење у завршници прве четвртине. "Црно-бели" су у другој четвртини одиграли како су намеравали, сјајном одбраном контролисали игру и повели са 5:2.

Егер се, међутим, почетком треће четвртине приближио на гол заостатка помоћу два гола Жолта Варге, али је Партизан узвратио са три везана гола и повратио сигурну предност.

Варга је у последњој деоници смањио на 8:5, а Филиповић повећао на 9:5. Онда су Барањи, Адам Декер и Балаз Ники привели Егер на само гол заостатка. Два минута пре краја, Прлаиновић је вратио два гола, а Југослав Васовић са пола терена повисио на 11:9, чиме је тим обезбедио победу.

До краја такмичења остала су два кола. Партизан у следећем дочекује Вашаш, а онда гостује Марсељу.

Тренер Партизана Дејан Удовичић рекао да је највећи проблем његовог тима то што нема довољно јаких утакмица, што је било видљиво вечерас.

"Видело се вечерас да је Егер одлична екипа, али и да нам фале јаке утакмице. Морали смо да победимо и били смо под великим притиском због тога. Најважније је да смо се пласирали у четвртфинале. Сада се окрећемо првенству Србије и утакмици са Вашашом", рекао је он.

Најбољи стрелац Андрија Прлаиновић рекао је да је његов тим правио грешке почетком треће и четврте четвртине.

"Утакмица је била тешка, као и претходне у Евролиги. Правили смо много грешака почетком треће и четврте четвртине и оне су нас коштале високог водјства. Најзадовољнији сам, ипак, због победе, јер смо сада медју осам најбољих у Европи. Желимо још две победе до краја", рекао је он.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво