Ватерполисти Радничког за РТС: Цео тим је веровао у победу

Још се препричава тријумф ватерполиста крагујевачког Радничког у Регионалној лиги, чиме су постали први тим из Србије који је победио у овом такмичењу. Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, голман Стефан Тодоровски и бек Стефан Бранковић истакли су да је то велики успех за наш ватерполо и изразили наду да ће он мотивисати младе да се још више заинтересују за овај спорт.

У Загребу, после победа над екипама Младости и Југа, Рднички је дошао до историјског успеха. Када сте полазили за Загреб, да ли сте могли да очекујете две победе над јаким екипама и освајање трофеја шампиона Регионалне лиге?

"Не могу да кажем да је овај успех био очекиван, али је цела екипа веровала у то. Завршници регионалне лиге предходила је утакмица у купу где смо имали изузетно јаког противника и то нам је помогло да схватимо да вредимо мало више него што смо у том моменту мислили и да можемо да се боримо за највише трофеје.", рекао је Стефан Тодоровски.

У ком тренутку сте схватили да можете да будете шампиони? Да ли у полуфиналу, када сте направили велики преокрет или у финалу, када је скоро сваки ваш напад био гол?

"Мислим да је тај тренутак био пре те утакмице полуфинала, јер ми смо ушли у све то са уверењем да је дошао тренутак да ми то можемо, да победимо Младост, да је тренутак да се докажемо. Био је то прави тренутак да неки српски клуб покаже да то може да уради што нисмо успели да урадимо претходних година.", истакао је Стефан Бранковић.

Директор Ватерполо клуба Раднички, Југослав Васовић, истакао је да је по вредности ово други трофеј у клупском спорту, одмах иза Лиге шампиона. Како је Крагујевац прихватио чињеницу да има ватерполо шампионе?

"Ово је заиста велики успех, а морам да поновим да ми још баш и нисмо свесни шта смо све урадили. Слажем се са нашим директором, а ово је велики успех и за Крагујевац и целу Србију. Имамо све већу подршку града у раду и надам се да ће тако и остати.", констатовао је Тодоровски.

У даљем разговору ватерполисти Радничког су говорили о даљим амбицијама клуба после победе и над Партизаном у домаћем првенству као и о учешћу у раду репрезентативног тима.

Посебно су истакли да освајање овог трофеја има велики утицај на популаризацију ватерпола и потврдили информацију да ће Крагујевац имати и женски ватерполо тим.

Изразили су наду и очекивања да ће њихово освајање трофеја додатно мотивисати децу и омладину да се баве овим спортом.
 

 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво