Србија почиње нови олимпијски циклус

Ватерполо репрезентација Србије почиње у среду утакмицом, коју у Светској лиги игра против Француске у Новом Саду, нови олимпијски циклус у коме ће приоритетан задатак бити освајање медаље на Играма у Лондону 2012. године.

Селектор нашег националног тима Дејан Удовичић очекује да подмлађена екипа "напредује из године у годину".

"Мислим да ће први меч у овогодишњем издању Светске лиге, без обзира на име противника, бити лепа прилика за доказивање играча који тренутно носе капицу са државним грбом", рекао је Удовичић.

Према његовим речима, новом тиму у коме ће доскорашњи јуниори играти главне улоге потребно је време за уигравање и зато, како је оценио, систем такмичњеа у Светској лиги одговара српским ватреполистима.

"Од ове године Светска лига се игра по лигашком систему, што значи да ћемо имати много прилика за предан и напоран рад на стварању хармоније у екипи", напоменуо је селектор.

Србија ће у борбе за нова одличја на великим такмичењима ући са старим, највишим амбицијама, али без неколико врло искусних играча који су били носиоци игре селекције "плавих делфина" у претходном периоду.

Нови капитен репрезентације Вања Удовичић истакао је да, без обзира на све претрпљене измене у саставу, државни тим мора показати снагу и остати на старим позицијама - у врху светског ватерпола.

"Наш ватерполо има реноме и ми који смо остали у репрезентацији, уз талентоване младе играче, морамо да докажемо да смо достојни наследници великих претходника", нагласио је капитен Удовичић.

Славко Гак, повратник у А тим, оценио је да је позив селектора Удовичића у репрезнтацију за њега "велика част".

"Нисам изненађен позивом селектора, пошто сам претходну сезону одиграо на веома високом нивоу. Ова екипа има квлитет и то ћемо доказати у наредним годинама", рекао је Гак.

Сидраш Слободан Никић је напоменуо да његови саиграчи не смеју никога потценити и додао да ће сваком противнику приступти максимално озбиљно.

"Занимљиво је да скоро цео тим у овом тренутку чине бивши, или садашњи првотимци Партизана. То може да нам буде предност, будући да се веома добро познајемо", закључио је Никић.

Утакмица између Србије и Француске игра се 21. јануара од 19. 30 часова у новосадском СПЕНС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво