Јеленић: ЕП успутна станица до ОИ, идемо да бранимо злато

Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић рекао је да је Европско првенство у Будимпешти било успутна станица за ватерполисте Србије до Олимпијских игара у Токију.

"Хтео бих да захвалим играчима и штабу на борбености, јер знам како је и колико тешко играти за пето место када се изгуби у четвртфиналу. Ови момци су освојили много ствари и прелепо је што смо освојили пето место. Ми смо имали само једну нерешену утакмицу, коју смо изгубили на петерце, ми смо ЕП завршили без пораза у регуларном делу."

"Ово ЕП је било успутна станица ОИ у Токију. За то се спремамо и крећемо да одбранимо злато из Рија. Припреме су већ почеле за Игре које су за мање од шест месеци", рекао је Јеленић на конференцији за медије у ВСС.

Јеленић је упитан и како ће тећи припреме за одбрану олимпијског злата, с обзиром на то да је квалитет репрезентација у светском ватерполу све изједначенији.

"Неоспорно имамо највећи квалитет, али и други играју ватерполо. Највећи притисак ови играчи ће дати сами себи, немојмо да им стварамо додатни притисак. Они знају шта су Олимпијске игре, одбрана злата би био невиђен успех. Навикли смо да са сваког првенства донесемо медаље. Са жељом и вољом као у борби за пето место на ЕП, уверен сам да узимамо медаљу на ОИ. Да ли ће бити бронза, злато, сребро... Наше је да идемо да бранимо злато", рекао је он.

Јеленић је подсетио да су у Будимпешти вођени разговори за домаћинство ЕП 2024. године.

"На ЕП смо имали разговор за шампионат 2024, то су били прелиминарни разговори. Наша је жеља је да будемо домаћини на неком новом објекту, да се поново направи један базан на коме је могуће да играмо и да огранизујемо такмичење, да имамо један велелепни објекат", рекао је Јеленић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво