"Делфини" савладали Грчку, против Италије за пето место на континенту

Ватерполисти Србије савладали су Грчку са 12:9 и у недељу ће играти против Италије за пласман на пето место на Европском првенству у Будимпешти. "Делфини" играли без болесног Душка Пијетловића, Дедовић и Митровић најефикаснији са по три поготка. Утакмица против Италије на програму је у недељу од 16.00 часова.

Ватерполо репрезентација Србије бориће се за пето место на Европском првенству у Будимпешти, пошто је савладала селекцију Грчке са 12:9.

"Делфини" су успели да се опораве од помало неочекиваног пораза од Шпаније у четвртфиналу и без превише напора савладали Грчку.

После изједначеног првог полувремена, које је завршено вођством Србије од 6:5, изабраници Дејана Савића додали су гас у наставку и стигли до убедљиве победе.

Најефикаснији у победничком тиму били су Стефан Митровић и Никола Дедовић са по три поготка, Вицо и Филиповић постигли су по два.

Србија ће се за пето место борити против селекције Италије, која је нешто раније савладала Русију са 14:12.

Меч за пето место на шампионату у Будимпешти на програму је у недељу од 16.00.

Овако је протекао меч:

17.02 – Крај меча, Србија је савладала Грчку са 12:9.

Задржали су "делфини" предност из претходног периода и мирно привели меч крају. Стрелци у последњој четвртини били су Вицо и Митровић.

16.47 – После три четвртине Србија води 10:7.

Одлична деоница "делфина", коју завршавају са 4:2. Голове су постизали Митровић, Дедовић, Филиповић и Вицо.

16.27 – Полувреме, Србија води против Грчке 6:5.

Слична ситуација као и у првом делу, овога пута Србија је успела да сачува предност. Дедић, Мандић и Митровић били су стрелци за Србију у другој четвртини.

16.13 – После прве четвртине нерешено је 3:3.

"Делфини" су три пута водили, Грчка три пута изједначила резултат. Прлаиновић, Дедовић и Филиповић били су стрелци за Србију.

16.00 – Почео је меч, први напад за Грке. "Делфини" ће у овом мечу играти без првог центра Душка Пијетловића.

15.55 – Ватерполисти Србије и Грчке излазе на пливалиште у Будимпешти. Меч ће почети после интонирања химни.

15.50 – Уколико савлада Грчку, Србија ће се за пето место на Европском првенству борити против Италије, која је са 14:12 савладала Русију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво