Ватерполо класик, Србија дочекује Хрватску

Крај 2019. године обележиће светски ватерполо класик између Србије и Хрватске у Београду. Утакмица се игра на пливалишту "Милан Гале Мушкатировић", а директан пренос је на Првом програму РТС-а (недеља, 17.00).

Шест месеци након незаборавног дуела ова два тима у финалу Светске лиге на Ташмајдану, и пласмана Србије на Олимпијске игре, поново се велики противници сусрећу у Светској лиги. Овога пута у такмичењу по групама у европским квалификацијама.

Ова утакмица неће имати притисак резултата, будући да две од три екипе у групи пролазе на завршни турнир Европа купа. Четири најбоља тима са Европа купа, играће у завршници Светске лиге.

И овога пута селектори су показали уважавање и џентлменско понашање. Селектор Хрватске Ивица Туцак сматра да је ово најбољи начина да се заврши година.

"У Београду играју две најбоље светске екипе, без обзира што пласман на Светском првенству говори другачије. Србија је пребринула бриге у вези са пласманом на Олимпијске игре, нама то тек предстоји. Ово је добра утакмица да видимо где смо, пред Европско првенство у Будимпешти. Биће сигуран сам, добра утакмица, која ће, немам дилему, протећи у спортској атмосфери."

Хрватска је десетак дана спаринговала у Аустралији са домаћином, док је Србија била на турнеји у Сједињеним Америчким Државама.

"Оба тима у меч улазе после напорних припремних утакмица. Мислим да су Србија и Хрватска показале највише у последњих десет година. Сигурно је да ће публика моћи да гледа одличан ватерполо. Ми смо растерећенији пошто смо се пласирали на Олимпијске игре."

Улазнице за меч у недељу су распродате. Директан пренос је од 17 сати на Првом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво