Раднички освојио Куп Србије

Ватерполисти Радничког из Крагујевца освојили су Куп Србије, пошто су у финалу савладали екипу Шапца резултатом 10:8 (1:2, 4:3, 1:1, 4:2), и тако јој се реванширали за прошлогодишњи пораз у финалу.

Још једном су ова два тима пружила љубитељима ватерпола сјајну представу, изузетно борбену и неизвесну до самог краја, а фер и максимално коректна подршка са оба дела трибине београдског базена "Милан Гале Мушкатировић", само је додатно увеличала спектакл.

Баш као и у полуфиналном сусрету са Црвеном звездом, који су претходне вечери добили са 9:8, Крагујевчани су лоше отворили утакмицу (2:0), али су се брзо вратили у игру.

Серијом од 4:0, у којој су прецизни били Фролов, Станојевић, Бранковић и Јанковић, средином друге четвртине дошли су до потпуног преокрета, но ни Шапчани се нису предавали, па се на одмор отишло са нерешеним резултатом - 5:5.

По повратку са полувремена Раднички се вратио у вођство преко Николе Лукића, али се сјајно расположени Вучинић, који је био главна узданица Шапца у овом дуелу, постарао да његов тим уђе са егалом у одлучујућу деоницу - 6:6.

Исти играч реализовао је петерац на старту четврте четвртине и после дуже времена поново довео свој тим у вођство - 7:6.

Но, радост Шапчана је кратко трајала, пошто су Јанковић, Тохољ и Дино експресно преокренули резултат и трасирали пут ка победи (9:7).

Наду Мачванима вратио је Васић, поготком 41 секунд пре краја, али је шлаг на торту ставио Рус Данил Фролов, за велико славље изабраника тренера Уроша Стевановића, који су на овај турнир дошли као једини А2 лигаш, у друштву три члана Регионалне А1 лиге.

Најефикаснији актер сусрета био је Ђорђе Вучинић са пет голова, али је у редовима Радничког било далеко више расположених играча. Предњачио је Филип Јанковић са три гола, док је Данил Фролов додао два. Велики допринос победи дао је и голман Радничког Лазар Добожанов, одбранама у оба сусрета „фајнал-фора". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво