Ватерполисти Србије на ЕП играју за Икодиновића и медаљу

Ватерполо репрезентација Србије отпутовала је јутрос у Малагу, где ће од 4. до 13. јула на Европском првенству покушати да одбрани титулу освојену пре две године у Београду.

Изабраници Дејана Удовичића у Шпанију су отишли, како кажу, не само по медаљу, већ и са великом жељом да добрим резултатом обрадују саиграча Данила Икодиновића, који је прошлог петка доживео тешку саобраћајну несрећу.

"Надам се да ће Дача и ми да будемо успешни у наредних 10-так дана. То је потребно свима, поготово њему. Ово је тренутак да сви будемо сложни као никада. Сигурно би то Данило волео, да дамо све од себе на Европском првенству. То ћемо и урадити", рекао је један од најталентованијих играча Европе Андрија Прлаиновић пред одлазак у Шпанију.

Прлаиновић је додао је Икодиновићева несрећа потресла целу репрезентацију, али да ће упркос томе, Србија у Малаги покушати да пружи партије на врхунском нивоу.  "Мало нас је све ово задесило у тешком тренутку. Међутим, играчи су спремни да дају максимум, а то је сам врх и борба за медаљу", рекао је Прлаиновић.

Србија је пре две недеље освојила Светску лигу у Ђенови, али Прлаиновић истиче да је Европско првенство много јаче такмичење. "Европско првенство је много озбиљније такмичење. Екипе ће доћи боље припремљене и покушаће да остваре што бољи резултат, иако сви говоре да су Олимпијске игре главни циљ", казао је Прлаиновић.

Ватерполисти Србије играће са селекцијама Русије, Италије, Немачке, Румуније и Македоније у Групи Б Европског првенства у Шпанији.

"Имали смо срећу у жребу и реално је да се нађемо у полуфиналу, што ће нам дати дан више одмора. Не бисмо смели то да пропустимо. Заиста смо концентрисани на првог противника - Немачку и ривале у групи. Не размишљамо о тим јачим противницима из друге групе", навео је Прлаиновић.

Ватерполиста Партизана оценио је да ће велики број селекција бити у конкуренцији за освајање медаља, јер би освајање једног од прва три места сваком тиму улити додатно самопоуздање пред Олимпијске игре. "Ниједна екипа неће пропустити прилику да оствари добар резултат у Малаги. Ко се домогне медаље, нарочито злата имаће додатну сигурност за то најважније такмичење", истакао је Прлаиновић.

Репрезентација Србије у петак у првом колу Групе Б игра против Немачке, а меч почиње у 12.30.

У Групи А играће репрезентације Мађарске, Шпаније, Грчке, Хрватске, Словачке и Црне Горе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво