Вучић и Јеленић: Држава ће помагати клубове

ржава ће први пут у историји финансијски помоћи рад српских ватерполо клубова, договорено је на састанку председника Ватерполо савеза Виктора Јеленића и председника Србије Александра Вучића. Изградња базена на Новом Београду, први после 40 година.

Како се наводи на сајту Савеза, Вучић је после састанка са председником ВСС, на основу вишедеценијских врхунских резултата ватерполо репрезентације и клубова, предложио, а Влада Србије прихватила да финансијски помогне рад српских клубова.

"Имали смо сјајан састанак и председник је разумео у каквом су положају клубови. Како су они својим квалитетним радом гарант будућих успеха репрезентација прихватио је одмах наш предлог да држава помогне рад клубова", изјавио је Јеленић.

Новчана средства добиће 23 мушка клуба (учесници Регионалне лиге, Прве и Прве Б лиге ) и шест женских клубова.

"Да не буде забуне тачно ће се знати на шта се средства односе. Клубови ће потписати уговор са савезом, правдаће средства која ће бити наменска, за играче, тренере, путовања... Неће бити бацања у бунар и савез и ја као председник смо гарант наменског трошења средстава. Сваки клуб ће добити део средстава у зависности од ранга такмичења. Даваће се у четири рате и клубови ће бити дужни да после сваке оправдају потрошени новац. Такође, део новца ће остати и за акције савеза", објаснио је Јеленић.

Другим речима, оно што је држава, кроз министарство омладине и спорта, издвајала за савез, то је сада држава, кроз Ватерполо савез, за клубове.
Подсетимо, на иницијативу председника Вучића, прошле године, после освајања европског злата Влада Србије помогла је да се савез реши великог дуга.

"Председник зна колико је ватерполо трофејни спорт и у тој чињеници се огледа његова жеља да нам помогне. Клубови су у кризи и држава је на овај начин показала колико жели и колико може да учествује у што бољем функционисању. Заиста због овог, али и прошлогодишњег геста дугујемо велику захвалност председнику Вучићу.

Изградња базена на Новом Београду, први после 40 година

Ватерполо савез Србије саопштио је да је на састанку добијена подршка за изградњу базена на Новом Београду.

"И ту смо добили апсолутну подршку председника. О томе се већ причало, сада смо у фази пројекта. Мислим да ће се нови објекат, први после 40 година, изградити на Новом Београду, али још мало стрпљења и све ће бити познато. Морам да кажем и да савез подржава мере града према СЦ "Милан Гале Мушкатировић" јер је у интересу и грађана и спортиста", изјавио је Јеленић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво