Србија боља од Аустралије за пето место на СП

Ватерполо репрезентација Србије освојила је пето место на Светском првенству у јужнокорејском Квангџоу, пошто је са 13:9 победила селекцију Аустралије.

И 15. пут узастопно од 2010. године српски ватерполисти били су успешнији у базену од "озија".

Подмлађени тим Дејана Савића је од самог старта показао да жели победу на крају шампината, те је прву четвртину решио у своју корист са убедљивих 6:1.

Други део донео "спуштање гаса", па су Душан Мандић и екипа тај део добили са свега 3:2, за укупних 9:3 на половини сусрета.

Касније је ипак уследило мање опуштање, Аустралијанци долазе до 10:5 после три четвртине и четрту отварају раним голом а потом на пет минута до краја стижу на свега "минус три".

Ипак, српски ватерполисти меч успешно приводе крају, за коначних 13:9 и освајање петог места на светском шампионату, на који су, подсетимо, отишли у знатно подмлађеном и измењеном саставу након обезбеђивања олимпијске визе тријумфом у Светској лиги у Београду.

У четвртој победи "делфина", на опроштају од турнира, најефикаснији били су капитен Милош Ћук и Страхиња Рашовић са по четири гола.  

Ток меча:

09.33 - Крај меча, победа Србије од 13:9, за пето место на првенству. 

09.18 - Нешто бољу игру у трећој деоници екипа Аустралије искористила је да приђе на пет голова минуса - 10:5. 

09.00 - Друга четвртина донела је мало већи отпор Аустралије, па су "делфини" тај део утакмице са свега 3:2, за укупних 9:3. 

08.43 - Одлично одиграна прва четвртина Србије, шест голова у мрежи Аустралије уз један примљен - 6:1. Озбиљна игра на оба краја базена, екипа Дејана Савића у потпуности држи контролу над дешавањима у базену. 

08.30 - Почео је меч...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво