Прлаиновић: Национализам је за неспособне

Српски репрезентативац Андрија Прлаиновић рекао је да сваки пут ужива у дербијима против Хрватске на највећим такмичењима и да су те утакмице права спортска прича и најбоље што ватерполо може да понуди.

Прлаиновић, као и неколицина стандарних репрезентативаца Србије, пропустио је Светско првенство у Јужној Кореји и одлуку селектора Дејана Савића објаснио као добру како би играчи који су будућност српског ватерпола добили шансу.

"Србија и Хрватска су у последњих десетак година одиграле неколико епских утакмица. Поред утакмице у Будимпешти било их је још неколико заиста чудесних, попут ове последње у Београду у финалу Светске лиге. Свака утакмица с Хрватском је прича за себе, у њима уживамо сви, играчи и публика у Србији, Хрватској и широм света. Дуели те две репрезентације су нешто најбоље што данашњи ватерполо нуди", рекао је Прлаиновић за хрватски портал Индекс.

Посебно је нагласио да су играчи и стручни штаб селекција Србије и Хрватске у пријатељским односима.

"Наше међусобне утакмице су права спортска прича, верујем да ће тако бити и даље. Нема потребе да буде било како другачије јер политици нисмо допустили да поквари ово што имамо".

Прлаиновић истиче и да је једини интерес играча само спорт и зато је поносан на велико спортско ривалство са Хрватском.

"Национализмом се и у Србији и у Хрватској баве само они који нису способни квалитетно да обављају оно што би требало да раде, због чега су изабрани и постављени на неке функције, па због тога што су неспособни у својим професијама посежу за национализмом и ударају по најнижим страстима како би тровали народ. Како политика у свим земљама бивше Југославије нема шта да понуди народу, бољи живот и добар стандард, онда нуде само национализам, а то је тужно. Нас спортисте, поготово нас који смо међу најбољима у свету, та прича не занима и не би нас требала занимати", закључио је Прлаиновић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво