"Делфини" петерцима до борбе за пето место на СП

Ватерполо репрезентација Србије победила је после бољег извођења петераца селекцију Немачке и имаће прилику да се бори за пето место на Светском првенству у Јужној Кореји. "Делфини" су са Немцима одиграли нерешено 12:12 након четири четвртине, али су боље изводили пенале (5:4) и дошли до тријумфа.

Екипа Дејана Савића, која је поражена у четвртфиналу од Шпаније, поново није блистала, али је успела да се извуче и на крају дође до тријумфа.

"Панцери" су током доброг дела утакмице били у предности, пре него што су наши репрезентативци у финишу изједначили и изборили петерце. Гол вредан "ремија" постигао је Ђорђе Лазић на 20 секунди до краја.

Ристичевић је на старту пенал серије одбранио ударац Гилиена, па је Србија на крају била боља јер су сигурни били Душан Мандић, Никола Дедовић, Огњен Стојановић, Радомир Драшовић и Виктор Рашовић.

Мандић је био убедљиво најефикаснији појединац меча са пет постигнутих голова у регуларном делу, пратили су га Виктор Рашовић и споменути Лазић са по два, док су по један постигли Стојановић, Страхиња Рашовић и Драшовић.

С друге стране, истакли су се Ајгнер, Бош, Рејбел и Стам са по два поготка.

Они ће се у дуелу за пето место састати са победником дуела Аустралија – Грчка.

У полуфиналу светског шампионата састају се Шпанија и Хрватска, односно Мађарска и Италија.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво