Негована лица на улицама Квангџуа, Павароти у таксију

У Јужној Кореји одржава се светско првенство у спортовима у води, а репрезентација Србије учествује на ватерполо турниру. У паузама између утакмица "делфина", из далеког Квангџуа своје утиске шаље новинар РТС-а Милан Биговић.

Похвалио сам раније моје нове пријатеље Корејце како воде рачуна о себи, како и мушкарци и жене негују своја лица и тела... То се на улици примети.

Јужна Кореја је светски произвођач козметике, стигла је до тог нивоа, такође и велики потрошач козметичких препарата. Резултати су видљиви.

Види се још нешто, боље речено чује. Љубав према класичној музици свуда и на сваком месту... У аутобусу, таксију, хотелу, бакалници, на улици.

Улазим у такси а тамо Павароти, таксиста ужива, музика у њему буди лепо расположење. Поменем Пласида Доминга и Карераса, осмехне се мој домаћин и настави да хвали Паваротија, каже "божански глас са небеса, био је непоновљиви шармер, глас који плени и осваја".

Хтедох да поменем Ђоковића али није њему до спорта, Меси и Роналдо нису његови јунаци већ Бах, Бетовен и Моцарт... А ја у градској вреви журим, јурим на ватерполо.

Он је у другом свету, са музиком у срцу свет је његов. Драги моји, када завршим са ватерполо обавезама идем у продавницу да купим неколико ситница, наравно и на нови час класичне музике да надокнадим пропуштено.

Морам да признам, прија ми класика, смирује после напорног дана и ватерполо адреналина. И то је Јужна Кореја... Има моћ да боље разумете живот...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво