"Делфини" потопили Грчку за четвртфинале Светског првенства

Ватерполисти Србије победили су Грчку резултатом 9:3 и заузели прво место у групи А на Светском првенству у Јужној Кореји. "Делфини" су одиграли веома квалитетан меч и обезбедили директан пласман у четвртфинале, чиме су добили три дана одмора.

Екипа Дејана Савића ће се у борби за завршницу састати са победником меча Шпанија – Јапан, који се састају у осмини финала.

Дуел у јужнорокејском Квангџуу обележила је одлична одбрана Србије и концентрисана игра у нападу. Почело је поготком Душана Мандића, а на крилима одличног голмана Димитрија Ристичевића, након прве четвртине смо имали два гола вишка.

Српски чувар мреже је наставио да бриљира међу стативама, док су Мандић, Огњен Стојановић и Ђорђе Лазић донели +3 на полувремену.

Занимљиво, у трећој деоници није било голова – чувари мреже били су на високом нивоу, ватерполисти неколико пута погађали стативе и пречке, па је у последњих осам минута наша селекција оверила тријумф.

Најефикаснији код Србије био је Мандић са четири поготка, два је додао Ђорђе Лазић, док су по један постигли Страхиња Рашовић, његов брат Виктор Рашовић и Огњен Стојановић.

С друге стране, по једном су се у стрелце код Грка уписивали Александрос Гунас, Јанис Фунтулис и Константинос Мурикис.

Дуел Србије и победника дуела Шпаније и Јапана на програму је у уторак.

У четвртфинале директно су се већ пласирале Хрватска, Мађарска и Италија.

Ток меча:

10.24 – Крај утакмице, Србија је победила Грчку 9:3 и обезбедила директан пласман у четвртфинале Светског првенства.

10.18 – Ево и ВАР-а у ватерполу. Након интервенције Ристичевића чинило се да је гол за Грчку, али је видео технологија потврдила да лопта није прешла замишљену линију и резултат је остао непромењен.

10.16 – Рапсодија "Делфина" у овим тренуцима, Лазић крунише још једну сјајну акцију за 9:3.

10.15 – Четврта четвртина почела је сјајним нападима Душана Мандића. Најбољи играч Србије постиже два брза гола за 8:3.

10.08 – Дуг период без голова, напади су заказали, а голмани били све бољи. У неколико наврата и оквир гола је био спасилац, па се у последњих осам минута ушло непромењеним резултатом – 6:3.

10.03 – Пропустили су "Делфини" неколико добрих прилика да дођу до четири гола вишка, али су имали среће да је Ристичевић на време испливао и дошао до лопте. Стојановић је био усамљен у нападу и предао је лопту ривалима.

10.00 – Завршена је најдужа пауза и почела је трећа четвртина.

9.57 – Наставио је српски голман Димитрије Ристичевић да бриљира међу стативама, зауставио је неколико добрих напада Грчке и сачувао +3. Резултатом 6:3 завршено је прво полувреме.

9.50 – И Ђорђе Лазић се уписује, после веома лепе акције, из "одбојке" убацује лопту у мрежу и резултат је 6:3.

9.49 – Поново је два разлике за Србију, Огњен Стојановић постиже гол за 5:3.

9.46 – Првих неколико минута друге деонице протекло је у ефикасној игри, па су Грци успели да смање резултат. Фунтулис је погодио, узвратио Мандић, али Грчка успева да дође до 4:3.

9.41 – Ристичевић је забележио две одбране и сачувао предност, да би сада Виктор Рашовић затресао мрежу и донео 3:1 на крају прве четвртине.

9.38 – "Делфини" су се у неколико наврата одбранили, али нису успели да сачувају мрежу после ударца Александроса Гунаса из велике удаљености. Ипак, Страхиња Рашовић брзо погађа и враћа вођство Србији од 2:1.

9.32 – Након по једног неискоришћеног напада на обе стране, Душан Мандић се одличном финтом изборио за играча више. Он је и завршио акцију и шутем у ближи угао уписао Србију на семафор – 1:0.

9.31 – Почела је утакмица у јужнокорејском Квангџуу.

9.25 – Играчи су изашли на пливалиште и интониране су химне две земље.

Тријумф у европском дербију доноси Србији директан пласман у четвртфинале и три дана одмора.

Грци су тренутно први због најбоље гол разлике, са победом и ремијем, друга је Србија са истим резултатским учинком, трећа је Црна Гора са два ремија, последња је Јужна Кореја, без бодова.

Адут Србије требало би да буде чврста одбрана, поготову са играчем мање. То је и било у првом плану на тренинзима протеклих дана.

Текстуални пренос меча можете пратити на нашем порталу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво