"Делфини": А сада у Токио по злато!

Српски ватерполисти захвални навијачима који су их, по снажном пљуску, водили до победе над Хрватском у финалу Светске лиге.

Андрија Прлаиновић и голман Бранислав Митровић, после победе над Хрватском 12:11, одају признање публици у Београду.

"Била је јако тешко по киши, слаба видљивост... Играли смо у отежаним условима, али смо успели да славимо уз велику подршку са трибина. Она нас је носила", рекао је Прлаиновић новинарима после меча.

На питање шта је наредни циљ, Прлаиновић је био јасан:

"Идемо до Токија по олимпијско злато, наше амбиције су највише".

Митровић каже да је у овом моменту најбитније да је изборена олимпијска виза, где "делфини" бране злато.

"Прва асоцоција су дефинитивно Олимпијске игре, то је био циљ. А после тога нам је било да у Београду пред нашом публиком одиграмо добро и зато смо пресрећни. Ово је за наше навијаче, то је знак захвалности према њима. Видели су сви какво је време било".

Био је самокритичан, јер сматра да је могао боље да брани.

"Извукли су ме саиграчи. У неким моментима нисам бриљирао и када је тако, тешко је да екипа победи. Био је велики улог и ово је један од најчуднијих мечева. Памтићу га до краја живота", закључио је Митровић, констатујући да је његов тим још једном показао колико је велики.

Филиповић: Вечерас је била велика ствар бити Србин

Капитен Србије Филип Филиповић рекао је да је победа против Хрватске у финалу Светске лиге у Београду била тешка.

"Било је тешко колико и ово невреме. Ово нисам доживео у каријери. Честитам изузетним противницима. Публика је била нестварна по оваквој провали облака и невремену. Велика част и у име целог тима захвалио бих се публици. Ово је њихова титула. Ми им се поклањамо и захваљујемо на подршци. Вечерас је била велика ствар бити Србин", рекао је Филиповић.

Његовим голом са петерца у финишу меча, Србија је успела да освоји злато и визу за Олимпијске игре.

"Кад вам 5.000 душа виће "Фићо, Фићо", та лопта и рука су биле лакше. Можда ја нисам веровао као они и хвала им на томе", закључио је Филиповић.

Савић: Публика је заслужила победу

И селектор Србије Дејан Савић је имао само речи хвале за публику.

"Изузетно мокра представа за све нас. Пре победе, желим да ставим публику испред нас... Испратили су крај утакмице уз бодрење момака који су заслужили ову победу и који су направили корак ка Олимпијским играма", рекао је Савић. 

ПУбликом су били одушевљени и хрватски медији, који су писали о дочеку хрватске репрезентације на Ташмајдану

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво