„Делфини“ потопили Хрвате, Србија освојила Светску лигу

Ватерполо репрезентација Србије савладала је на Ташмајдану селекцију Хрватске са 12:11 у финалу Светске лиге. "Делфини" су освајањем Светске лиге изборили пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Препун Ташмајдан бодрио је и носио ватерполо репрезентацију Србије до победе над Хрватском која је донела освајање Светске лиге и пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Провала облака, покварени семафор, неколико преокрета и неизвесна завршница виђени су у финалном мечу.

Хрватска је боље отворила меч, искористила слабију игру Србије у нападу и прву четвртину освојила са 3:1. 

Друга четвртина донела је потпуни преокрет Србије. На крилима добре одбране, а потом и знатно побољшаног напада, "делфини" су везали пет голова и успели да победу са 6:4. У том периоду Србија је пропустила неколико шанси да се озбиљније одлепи и можда преломи меч. 

Попут прве, Хрватска је трећу деоницу добила са 3:1, поново су Хрвати солидном одбраном успели да затворе све прилазе свом голу.

Права драма виђена је у последњој четвртини. Невероватна киша претила је да прекине меч, пошто се у једном тренутку семафор због воде покварио.

Навијачи су упркос великом невремену остали да бодре репрезентативце, чак и више и јаче од тог тренутка.

У последњем минуту, одвијала се резултатска клацкалица. Хрватска је дошла до изједначења, да би потом Филип Филиповић са петерца донео предност Србији 17 секунди до краја. Србија се одбранила и славила победу на крају.

Филиповић и Мандић највише су се истакли са по четири гола, док су Јакшић, Митровић и Алексић постигли по један погодак.

У редовима Хрватске најефикаснији су били Вукичевић са пет, као и Бушље и Фатовић са по два гола. 

Овако је протекао меч: 

17.54 – Крај меча! Србија је победила са 12:11, освојила Светску лигу и пласирала се на Олимпијске игре.

17.33 – Након три одигране четвртине Хрватска води са 8:7. Попут прве, Хрватска добија трећу са 3:1. "Делфини" су имали предност од 6:4 и пропустили шансу да можда и преломе меч.

17.14 – Завршено је прво полувреме, Србија води са 6:5. Друга четвртина припала је селекцији Србије резултатом 5:2. Хрвати су имали великих проблема у нападу, упркос бројним искључењима наше селекције. За разлику од прве четвртине, у овој гледамо много бољу игру "делфина" у нападу, што је резултовало преокретом у резултату.

16.57 – Хрватска боља након првих осам минута. Гости су боље ушли у меч и воде са 3:1. Србија се мучи у нападу где није искористила две ситуације са играчем више. Голман Митровић спречио и већу предност хрватске селекције.

16.45 – Почео је меч...

16.34 – Базен Ташмајдан испуњен је до последњег места, следи интонирање химни и почетак меча...

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво