Делфини против Канаде у борби за полуфинале

Ватерполисти Србије састају се са селекцијом Канаде од 21 час у четвртфиналу завршног турнира Светске лиге. Помоћни тренер ватерполо репрезентације Србије Стефан Ћирић, после победе над Казахстаном у трећем мечу завршног турнира Светске лиге, рекао је да је екипа била фокусирана током целог меча и да смо фаворити у четвртфиналу.

"Држали смо концентрацију све време и ниједног тренутка нисмо довели резултат у питање", рекао је Ћирић новинарима после меча са Казахстаном који су наши ватерполисти убедљиво добили са 20:6.

Србију у четвртфиналу очекује дуел против Канаде о чијој селекцији је Ћирић имао пуно речи хвале.

"Изненадили су Мађаре, имали велики пад против Јапана, намучили су Шпанију. Максимално опрезно, нема опуштања. Апсолутни смо фаворити и то треба да покажемо", навео је Ћирић.

Страхиња Рашовић, који је са пет голова био најефикаснији играч, рекао је да је меч био тежи него што резултат показује.

"Никад није лако. Победили смо, а то је најбитније. Имамо мање од 24 сата да одморимо и спремимо за четвртфинале са Канадом, која се показала да је веома озбиљна. Немамо право да их потценимо. Треба да наметнемо наш ритам, да водимо главну реч и неће бити проблема", рекао је Рашовић.

Елиминациони мечеви почињу од 15 часова када се састају Мађарска и Аустралија, у 16.45 играју Јапан и Хрватска, док ће се од 19.15 у базену наћи ватерполисти Шпаније и Казахстана, а Србија против Канаде игра од 21 час.

Због могућих временских непогода у суботу, представници ФИНА и Ватерполо савеза Србије су договорили промену термина полуфинала и утакмица за пласман.

Полуфинала ће се у суботу играти од 15 и 16.45 часова. Меч за треће место биће на програму у недељу од 15, док је финале заказано за 16.45 часова.

Само победник турнира ће обезбедити визу за Олимпијске игре у Токију наредне године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара