"Делфини" оверили прво место, у четвртфиналу са Канадом

Ватерполо репрезентација Србије убедљивом победом над Казахстаном са 20:6 потврдила је прво место у групи Б завршног турнира Светске лиге у Београду. "Делфини" су оправдали улогу фаворита против Казахстанаца и у четвртфиналу ће се састати са Канадом (петак 21 сат).

Осим тог пара, позната су и преостала три – Мађарска ће се састати са Аустралијом (петак 15.00), Хрватска играти против Јапана (16.45), док ће Казахстанци на мегдан Шпанцима (19.15).

Дуел са Казахстаном игран је поново по веома лошем времену и читав програм је каснио, али то "Делфинима" није сметало да од старта наметну свој ритам.

Серију голова отворио је Страхиња Рашовић, наставио је Душко Пијетловић и већ после првих осам минута на семафору је резултат био 4:0. Србија је тада решила питање победника и до краја сусрета је предност само расла.

Најефикаснији у нашем тиму био је Страхиња Рашовић са пет погодака, док су по три додали Стефан Митровић и Душко Пијетловић.

"Знали смо да ће бити оваква утакмица. Упознати смо са њиховом екипом, поготово ја који сам играо у Русији. Они као Астана наступају у руском шампионату. У суштини сам знао шта ће бити и стварно је била лагана утакмица. Нисмо имали никаквих проблема и мислим да смо много успорили ритам, већ у првој четвртини", казао је Пијетловић.

На другој страни, Мурат Шакенов је био троструки стрелац, односно постигао је половину голова своје селекције.

Елиминациони мечеви почињу већ у петак, а Србија против Канаде игра од 21 час.

"С обзиром на то какве су партије пружали против озбиљних екипа какве су Мађарска и Шпанија, не можемо да се опустимо и да одиграмо на нивоу као данас. Морамо много озбиљније да приступимо самој утакмици", казао је голман Бранислав Митровић о предстојећем дуелу. 

Ток меча:

22.19 – Крај утакмице, убедљива победа Србије над Казахстаном са 20:6!

Рутински су Савићеви играчи одрадили посао у последњих осам минута. До гола је стигао и Андрија Прлаиновић, који није превише "запињао" током утакмице, док је девети стрелац постао Немања Вицо. Казахстанци су успели да још два пута савладају наше голмане, када је дуел већ изгубио резултатску неизвесност.

22.04 – Трећа четвртина као и претходне две.

По повратку са петоминутне паузе "Делфини" су наставили да "тероришу" противничког голмана. Јакшић је отворио деоницу поготком, а нешто касније се уписао и Стефан Митровић, који је постао седми српски играч на листи стрелаца. Митровић се разгоропадио и наставио са головима, до истека осмог минута Казахстан је постигао још један погодак за 16:4 пред последњи део игре.

21.44 – Лаган тренинг за Србију, на полувремену 10:3.

Наставили су наши асови да користе сваку слабост у игри противника, дошли до 5:0 преко Филипа Филиповића, да би се Казахстан уписао на семафр почетком друге четвртине. Стрелац је био Медведев, али је Никола Јакшић већ у следећем нападу затресао противничку мрежу. До краја полувремена разиграли су се поново Пијетловић и Рашовић и донели +7 пред одлазак на одмор.

21.26 – Крај прве четвртине, "Делфини" воде 4:0.

Од самог старта изабраници Дејана Савића су кренули агресивно и ставили до знања Казахстанцима да немају шта да траже у овом сусрету. Већ у првом нападу погодак је постигао Страхиња Рашовић, који је убрзо удвостручио предност. Србија је контролисала ритам и преко Душка Пијетловића решила питање победника након првих осам минута.

21.18 – Почела утакмица на Ташмајдану.

– У данашњим мечевима Хрватска је са 11:9 била боља од Аустралије, Шпанија од Канаде (12:5), док је Мађарска у финишу сломила отпор "жилавог" Јапана – 13:9.

Тако су Шпанци потврдили прво место у групи А, испред Мађара, док потом следе Јапан и Канада.

Управо ће Канађани бити противник нашег националног тима у четврфиналу завршног турнира Светске лиге у Београду.

Србија је у првом колу савладала Аустралију са 12:8, у другом колу је надиграла великог ривала Хрватску са 11:10. С друге стране Казахстан је претрпео два убељива пораза, прво од Хрватске 20:4, а у другом колу од Аустралије 14:5.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво