"Делфини" потопили "баракуде"

Ватерполо репрезентација Србије савладала је на Ташмајдану селекцију Хрватске са 11:10 у другом мечу завршног турнира Светске лиге. Наредни меч "делфини" играју у четвртак против Казахстана.

Ватерполисти Србије уписали су и другу победу у исто толико мечева на завршном турниру Светске лиге, савладавши Хрватску на Ташмајдану.

Велика борба, неизвесност и тврд меч одиграле су вероватно две најбоље селекције на свету.

У првом полувремену Хрватска је константно била у предности, али само од једног гола. Изабраници Дејана Савића одржавали су минималан дефицит и остајали резултатски у игри.

Хрватска је на полувреме отишла са резултатом од 5:4.

У другом полувремену, виђено је чак 12 погодака, али оно битно за Србију је да је један више завршио у мрежи противника.

Много боља игра "делфина" у трећој четвртини донела је прво изједначење, а потом и предност Србије. 

Наша репрезентација је успела да од резултата 5:6, преокрене на великих 9:6 и чинило се да ће без већих проблема привести меч крају. Ипак, помало олако предност је изгубљена и меч је ушао у неизвесну завршницу.

Хрватска је била у налету и у само неколико напада успела да дође до изједнача (9:9 и 10:10).

У последњем минуту, Андрија Прлаиновић постигао је сјајан гол, који је, испоставиће се, донео коначан резултат.

Стојановић је предводио стрелце Србије са три гола. Филиповић, Прлаиновић и Ћук су постигли по два поготка, а по један Алексић и Митровић. У редовима Хрватске истакли су се Јоковић са четири гола, Гарсија је био двоструки стрелац, а по један погодак су постигли Вукчевић, Фатовић, Врлић и Буљубашић.  

Након две одигране утакмице Србија има исто толико победа у Групи Б. Хрватска и Аустралија имају половичан учинак, док је Казахстан поражен у два наврата.

"Делфини" су направили велики корак ка првој позицији у Групи и пласману у четвртфинале такмичења. 

Овако је протекао меч: 

22.08 – Крај меча, победа Србије над Хрватском од 11:10.

21.48 – Преокретом у трећој четвртини Србија стиже до предности од 8:6. Боља игра "делфина" донела је и резултат. Хрватска се мучила у нападу постигавши само један гол, док са друге стране изабраници Дејана Савића налазе рационалнија и лакша решења за постизање погодака.

21.29 – На полувремену: Србија – Хрватска 4:5. Мали број голова у две четвртине показује квалитет и интензитет борбе у базену. Хрватска је константно у предности од једног гола. И у другој четвртини гости користе ситуацију са играчем више, док Србија није успела да одговори, пошто последњи напад у првом полувремену у којој су имали бројчану предност, није материјализован.

21.13 – Хрватска води након прве четвртине са 3:2. Гости су имали једном играча више у базену, забележили један шут на гол више и један гол више селекције Србије. Велика борба одвија се на Ташмајдану.

21.00 – Почео је меч на Ташмајдану.

20.53 – Интониране су химне, меч ускоро почиње...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво