Свечано отворен финални турнир Светске лиге у ватерполу

Финални турнир Светске лиге у ватерполу свечано је отворен у Београду на отвореном базен Ташмајдан. Министар Удовичић: Подржимо ватерполисте на пут за пласман на ОИ

Свечаном отварању присуствовали су градоначелник Зоран Радојичић, председник Ватерполо савеза Виктор Јеленић, а испред Међународне пливачке федерације Андреј Круков. На отварању је био и министар спорта Вања Удовичић.

Градоначелиник Београда Зоран Радојичић рекао је да му је част што ће главни град бити домаћин најбољим ватерполистима света.

"Србија и Београд знају да цене врхунски ватерполо и срећни смо што смо овде заједно. Свима желим добродошлицу, лепо се проведите у Београду који је традиционално добар домаћин. Желим да сви гости поново дођу и препоруче пријатељима да дођу. Такмичарима желим пуно успеха", рекао је Радојичић на церемонији свечаног отварања.

Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић свим учесницима и посетиоцима пожело је добродошлицу на финале Светске лиге.

"Трећи пут у историји смо домаћини овог такмичења, што је велика част. Ми смо у прошлости били организатори два светска и једног европског првенства за јуниоре и једног европског шампионата за сениоре. Тада смо се показали као добри домаћини и не сумњам да ћемо поново то бити. У наредних шест дана ујединиће се дух ватерпола. Сви смо поносни на наше ватерполисте који су нас у прошлости учинили поноснима. Надамо се да ћемо се 23. јуна сви поново радовати и прославити пласман на Олимпијске игре. Такмичарима žелим храброст и оптимизам. Базен је ваша борилачка арена и нека игре почну", рекао је Јеленић.

Финални турнир Светске лиге трајаће до 23. јуна.

Удовичић: Подржимо ватерполисте на пут за пласман на ОИ

"Београд има прилику да подржи наше ватерполисте на пут за пласман на Олимпијске игре и да им будемо додатни подстрек, јер нема веће сатисфакције од играња пред својом публиком, у свом граду, у својој држави и да оствари зацртане циљеве управо пред домаћом публиком", рекао је Удовичић Танјугу на отварању финалног турнира Светске лиге.

Министар је истакао да је организација овог турнира оправдала очекивања Светске ватерполо федерације.

"Поново смо успели да померимо границе. После организовања Европског првенства у рвању, снукеру и кенду, данас имамо прилику да учестујемо сви заједно на овој великој манифестацији, а следеће недеља нас очекује ЕП за косааркашице. Београд отвара своје срце, врата свим туристима. Желимо да се покажемо у најбољем светлу и да туристе привучемо да се врате и да им покажемо нашу гостопримство", рекао је Удовичић.

Он је пожело српским ватерполистима да изборе пласман на Олимпијске игре пред својом публиком, да освоје прво место, да оборе рекорд и да им сви заједно будемо додатна мотивација.

"Да будемо сви као један на путу до тог великог циља", закључио је Удовичић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар