Србија надиграла Аустралију, следи дерби са Хрватском

Ватерполисти Србије савладали су Аустралију са 12:8 у првом мечу на завршном турниру Светске лиге на београдском Ташмајдану. Наредни ривал наше селекције је Хрватска. Меч је на програму у Среду од 21.00 час.

„Делфини" су успели да надиграју Аустралијанце. После лошег старта успели су наши да повежу редове, преокрену резултат, а после паузе од сат времена, због кише са грмљавином, Србија је прешла у вођство и стигла до важне победе.

Аустралија је много боље ушла у меч. Нашима ништа није полазило за руком. Противник је стигао до три гола предности, да би до краја периода задржао минималну предност - 5:4.

Уследио је једночасовни прекид због јаке кише са грмљавином. Некако су се створили услови за игру, па је меч настављен.

У другом периоду наши ватерполисти су заиграли знатно ангажованије, пре свега у одбрани, што је резултирало да у овом периоду нисмо примили гол, с друге стане постигли смо три и тако преокренули резултат и повели са 7:5.

После неколико минута у трећем периоду Србија је стигла до пет голова предности - 11:6, међутим Аустралија је до краја четвртине постигла два гола и смањила предност наше селекције.

У последњој четвртини ватерполисти Србије су у лаганом темпу привели меч крају. Виђен је само један гол и то у мрежи противника. На крају 12:8 за Србију.

Најефикаснији у нашој селекцији био је Андрија Прлаиновић са три гола, Филип Филиповић и Стефан Митровић су постигли по два.

Ток меча:

23.00 – Крај меча. Србија - Аустралија 12:8. Наши лагано приводе меч крају, а стрелац јединог поготка у овом периоду био је Андрија Прлаиновић.

23.40 – Крај треће четвртине, Србија - Аустралија 11:8. Одлична игра је настављена. Србија води са 11:6, потом противник постиже два гола и ублашава предност наше селекције на крају периода.

22.25 – Крај првог полувремена. Србија - Аустралија 7:5. Наши ватерполисти много бољи у наставку. Одбрана је одлично одрадила посао и није дозволила противнику да у другој четвртини постигне погодак. С друге стране наши ватерполисти су реализовали своје шансе и са 3:0 добили овај период игре. Голове за Србију постигли су Вицо, Митровић и Рашовић. 

22.15 – Настављен је меч ...

22.11 – Ускоро очекујемо наставак сусрета.

22.03 – Како наш репортер са лица места сазнаје, меч ће бити наствљен за око 10 минута на спољашњем базену.

21.58 – Према најновијим информацијама чека се још 15 минута. Нове информације око 22.15.

21.18 – Због јаке кише и невремена, меч је прекинут на пола сата.

21.17Крај прве четвртине. Србија - Аустралија 4:5. Противник је боље ушао у меч. Аустралија је реализовала неколико напада и повела са 3:0. Потом је Филиповић промашио петерац, да би у наставку напада успео да савлада голмана противника. Потом је Ћук био сигуран и смањио заостатак. Аустралија успева да поново дође до два гола предности, да Филиповић из другог покушаја био сигуран с алиније пет метара 3:4. До краја периода обе екипе су постигле по један гол. 

21.00 – Почео је меч.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво