Ранђеловић: Играмо ли како умемо, ривалима ће бити тешко

Ватерполиста Србије Сава Ранђеловић рекао је да његова екипа на завршном турниру Светске лиге у Београду жели прво место. Финални турнир игра се од 18. до 23. јуна на базену Ташмајдан, а Србија ће бити у прилици да освоји 12. титулу у овом такмичењу, где је рекордер по броју трофеја.

"Очекивања су као и увек иста, а то је прво место и пласман на Олимпијске игре. Неки играчи су пре неколико дана завршили сезону, па су се касније прикључили. Играмо дуго година заједно и играмо пред домаћом публиком и даћемо све од себе", рекао је Ранђеловић Тањугу.

Српски ватерполиисти на Светску лигу долазе после Европа купа на ком су заузели сесто место.

Иако им резултатски ова такмичење није било важно, била је то прилика да се упознају са новим правила по којима ће се играти и на турниру у Београду.

"Еворпа куп смо брзо заборавили. Нећемо се на то обазирати, гледаћемо само себе. Спремићемо противнике, али ако будемо играли као што умемо, ако у одбрани били као и до сада, мислим да ће сваком противнику бити тешко да игра против нас. Посебно пред домаћом публиком".

Ривали Србије у групи биће Аустралија, Хрватска и Казахстан, док ће се у другој групи такмичити Мађаркса, Шпанија, Канада и Јапан.

"С обзиром да Мађари долазе у измењеном саставу, јесте тежа група, јер су Хрвати и Мађари комплетни. Игра се по систему свако са сваким, па у чевтфиналу ко нам дође, свеједно је", рекао је Ранђеловић и додао да се нада подршки домаће публике.

"Очекујем велику подршку навијача. Београд је 2016. године имао прилику и на Европском првенству да нас бодри, па је и ово јединствена прилика, мислим да ће бити пуне трибине", закључио је Ранђеловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар