Алексић: Посебна мотивација нам је што играмо у Београду

Ватерполо репрезентативац Србије Милан Алекисћ, пред финални турнир Светске лиге, рекао је да ће његовом тиму велики мотив бити и то што се игра пред домаћом публиком.

Завршни турнир одржаће се од 18. до 23. јуна на отвореном базену СЦ "Ташмајдан".

"Ове године турнир Светске лиге има посебан значај за нас, доноси квалификације за Олимпијске игре и то је мотив више. Посебна мотивација нам је то што играмо у Београду и да даћемо све од себе да не разочарамо нашу публику", рекао је Алексић Танјугу.

Српска репрезентација је најуспешнија селекција у Светској лиги, јер је чак 11 пута освајала ово такмичење, а ове године на завршном туниру играће у Б групи заједно са Хрватском, Аустралијом и Казахстаном.

У групи А такмичиће се Шпанија, Мађарска, Јапан и Канада.

"Биће тешко јер је систем такав да се у шест дана игра шест утакмица. С друга стране, то није ништа ново за нас или нешто са чим се раније нисмо сусретали. Сигуран да ће селектор и играчи, мислим на нас старије, наћи начина да се максимално припремимо и будемо потпуно спремни за турнир. У то уопште не сумњам", рекао играч мађарског Солнока.

Изабраници Дејана Савића на завршни турнир Светске лиге долазе после Европа купа, на којем су заузели тек шесто место.

"Европа куп нам резултатски није значио, јер смо се свакако квалификовали за турнир Светске лиге. Оно што је добро из тих лоших резултата у Загребу, јесте што смо у правом моменту могли да видимо, првенствено селектор, где "шкрипи" и које ствари треба прилагодити и поправити. Можда је то била опомена у правом моменту", рекао је Алексић.

Ватерполисти Србије освојили су трофеје на свим такмичењима која постоје, а како актуелни европски и олимпијски шампиони проналазе мотив, Алексић је објаснио:

"Увек изнова треба себе мотивисати, тражити нове мотиве и циљеве. Искрено, ако играч нема мотива и не може да буде концентрисан да игра за репрезентацију, ако не можее да жртвује један велики део годишњег одмора репрезентацији, не треба ни да буде ту. Засад нам добро иде, сви смо мотивисани. Спремни смо да играмо за репрезнетацију докле год се будемо одазивали, значи да имамо мотива и амбиција".

Алексић је говорио какав значај има то што ће играти на Ташмајдану.

"Таш има велику ватерполо традицију, много важних утакмица је одиграно тамо. Много пута је била фантастична атмосфера и увек је лепо тамо играти. У последње време на Ташу нисмо имали много репрезнтативних утакмица, а радујем се што ће мо играти на отвореном базену", рекао је Алексић и додао да очекује велику подршку домаћин навијача.

"Сваки пут кад смо играли у Београду, навијачи су били фантастични. Бодрили су нам и у моментима када није ишло. Надам се да ћемо и овај пут успети да им се одужимо", закључио је Алексић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво