Пораз "делфина" у Хрватској, обе екипе на Завршном турниру

Хрватска – Србија 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3). Ватерполисти Србије изгубили су последњи меч Групе Д Европа купа од Хрватске у Сиску. Без обзира на пораз, обе екипе пласирале су се на Завршни турнир, који ће селдећег месеца бити одигран у Загребу.

Ватерполо репрезентација Србије изгубила је у Сиску од Хрватске 12:9 и такмичење у Д групи Европа купа завршила на другом месту.

Без обзира на то, обе селекције обезбедиле су пласман на Завршни турнир, који се следећег месеца одржава у Загребу.

Србија је у Сисак отишла у најјачем саставу, али су Хрвати још једном показали да су велики противник и захваљујући, чини се, већој жељи дошли до победе.

У првој четвртини виђен је само један гол, Маро Јоковић је био стрелац за Хрватску. Треба истаћи да су у том делу игре изабраници Дејана Савића чак пет пута пропуштали прилику да затресу мрежу са играчем више у базену.

До полувремена смо гледали ефикасан и неизвестан меч (5:4), да би хрватска екипа у наставку заиграла много ангажованије.

Јоковић је са два брза гола на почетку треће деонице први пут донео Хрватској три гола предности, а Србија је на 7:5 за ривала пропустила шансу да се потпуно врати у живот.

До краја сусрета Хрватска је увећала предност, да би "делфини" у завршници меча смањили предност на три гола, како је и завршен меч.

Занимљив је податак да је Србија имала више пута играча више у базену, али да су Хрвати само један погодак постигли у тренуцима када су бројчано биле равноправне снаге.

У екипи Хрватске најефикаснији је био Маро Јоковић са четири поготка, по два су постигли Мацан и Вукићевић. Код "делфина", по два поготка постигли су Мандић, Филиповић, Прлаиновић и Митровић.

Овако је протекао меч у Сиску:

18.48 – Крај меча, Хрватска је савладала Србију са 12:9.

Покушали су "делфини" да последњој деоници стигну предност Хрватске, али у томе нису успели. Мацан, Алексић, Мандић, Вукићевић и Филиповић били су стрелци у последњој четвртини.

18.31 – После три одигране четвртине, Хрватска води 10:6.

Много боља игра хрватских ватерполиста у трећој деоници. Јоковић је почео друго полувреме са два брза поготка (оба са играчем више). Сви голови у трећој деоници постигнути су у ситуацији са играчем више на терену, а стрелци су редом били Митровић, Мацан, Вукићевић и Прлаиновић.

18.09 – Полувреме у Сиску, Хрватска води 5:4.

Много ефикаснија игра обе екипе у другом делу. Хрватска је у неколико наврата имала по два гола предности, али "делфини" не дозвољавају противнику да се одлепи.

Филиповић је изједначио на 1:1 са играчем више, Јоковић донео нову предност Хрватској. Поготке су затим редом постизали Бушље (играч више), Мандић за Србију, Врлић (играч више), Стефан Митровић (играч више), Милош (играч више) и Прлаиновић (играч више) у последњим тренуцима првог полувремена.

17.48 – После прве четвртине Хрватска води 1:0.

Једини гол на мечу постигао је Маро Јоковић са играчем више. На другој страни Србија није искористила чак пет напада са играчем више у базену.

17.34 – Почео је меч у Сиску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара