Икодиновић: Сада сам одлично

Бивши репрезентативац Србије у ватерполу Данило Икодиновић изјавио је да ће се трудити да своје здравље доведе у што боље стање, као и да ће сигурно остати у ватерполу који је његова једина љубав.

Икодиновић се први пут појавио у јавности после опоравка од саобраћајне несреће 27. јуна и то на додели признања ватерполо репрезентацији Србије за најбољу екипу у 2008, у избору Олимпијског комитета.

"У каквом стању сам био и шта сам направио сада сам феноменално. Јако сам задовољан и надам се најбољем. Наравно да се нећу предавати и да ћу покушати да своје здравље доведем у што боље стање, али видећемо", рекао је Икодиновић новинарима на свечаности у Дому народне скупштине.  Према његовим речима, план за "следећу сезону" је опоравак.  "Нећу заиграти следеће сезоне", рекао је Икодиновић кроз осмех и додао: "Желим да се потпуно опоравим и да просто знам на чему сам. Ја и сада прилично живим нормалан живот. Идемо даље, да видим чиме ћу се бавити... О томе тренутно и не размишљам, али волим да се шалим на тај рачун".

Познати ватерполиста је додао да је "срцем и душом уз ватерполо", јер је 20 и нешто година био у води и једва чека да поново уђе у базен. "Остаћу сигурно у ватерполу, јер је ватерполо моја прва и да тако кажем једина љубав", рекао је Икодиновић.  На питање шта мисли о младим ватерполистима пред којима су велика искушења, пошто је репрезентацију напустило шест искусних репрезентативаца он је рекао: "Толико има талентованих ватерполиста и већ сада се назиру неки врхунски играчи. По мени су неки и постали, али да не спомињемо имена да не оду превише у облаке. У сваком случају, мислим да српском ватерполу предстоји леп период".

На крају, један од најпознатијих ватерполист захвалио се јавно свима који су били уз њега док се борио за живот.

"Искористио бих прилику да се захвалим свим људима. Знам да је цела земља, да не кажем и ван ње, била уз мене. Желим да се захвалим Ватерполо савезу Србије који ме ниједног момента није оставио, поготово двојици људи, председнику и генералном секретару - Велибору Совровићу и Драгану Соломуну", рекао је Икодиновић.  На питање шта би пожелео за 2009. годину, познати ватерпоиста је рекао: "Ако буде здрвља биће и свега осталог. То причам из личног искуства".  Икодиновић је у саобраћајној несрећи тешко повређена десна рука, а за време опоравка био је подвгнут низу операција како би рука била сачувана и како би јој биле враћене основне функције.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво