Европска федерација осудила напад на српске ватерполисте

Европска пливачка федерација (ЛЕН) саопштила је да је са разочарањем примила вест и да жестоко осуђује напад на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту.

Како се наводи у саопштењу, упркос томе што до напада није дошло у такмичењу под ЛЕН ингеренцијом, него у регионалној лиги, веома је важно да се нагласи како се у будућности морају спречити сличне ствари, поготово што је Сплит домаћин шампионата Европе 2022.

"Европски водени спортови увек су делили вредности међусобнног разумевања и пошстовања свих нација. Спорт треба да уједињује људе, а не да их дели. Спортисти могу да буду ривали, али никада непријатељи. ЛЕН је посвећен овим принципима и очекује да ће их сви поштовати, увек и свуда", изјавио је председник Паоло Барели.

Из ЛЕН-а поручују да чекају резултате истраге и како наводе, снажно се надају да овај чин појединаца, неће утицати на спортске односе две велике ватерполо нације Србије и Хрватске и да ћемо у наредним месецима и годинама сведочити великом броју догађаја у мирној и фер атмосфери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво