Златни ватерполисти обрадовали децу из Свратишта

Златни српски ватерполисти Андрија Прлаиновић, Милан Алексић и Душан Мандић, промотери Уника осигурања, обрадовали су данас малишане из Свратишта за децу на Новом Београду и у име ове компније уручили чек у износу од 250.000 динара.

Донација ће бити усмерена за развој програма образовања, којим ова институција уз пружање уточишта, оброка, одеће, здравствене неге и бројних других видова подршке настоји да унапреди квалитет живота деце која живе или раде на улици.

Поред новчане донације, Прлаиновић, Алексић и Мандић су обрадовали штићенике Свратишта за децу узраста од пет до 15 година новогодишњим пакетићима које су прикупили запослени у Уника осигурању.

" Празници су време емпатије, хуманости и даривања. Тада сви ми, а посебно они најмлађи и најрањивији, прижељкујемо радост, љубав и мир. Не смемо да заборавимо да је и у овом периоду Свратиште за децу једино сигурно уточиште за стотине малишана који живе на улици. Ово је место на којем можемо да спречимо и смањимо негативне последице начина живота на који су ова деца принуђена, да их укључимо у образовни и здравствени систем и створимо услове за њихово срећније одрастање", рекао је Прлаиновић.

Већ годинама уназад један од најбољих ватерплоста света је додао да су он и његови саиграчи веома захвални Уника осигурању на прилици да учествују и подрже рад Свратишта за децу, као и запосленима који су успели да прикупе слаткише, књиге, одећу и играчке за најмлађе.

Председница Извршног одбора Уника осигурања Гордана Букумирић истакла је да верује да свако дете има потенцијал за велике ствари, а да је обавеза нас одраслих да им обезбедимо услове у којима ће моћи да га остваре.

"Малишани из Свратишта су свакодневно изложени вишеструким ризицима. Због тога им је потребно још више пажње, више љубави и бриге, чврст ослонац, како би могли да прекину круг сиромаштва, живота и рада на улици. Надамо се да ће наша донација оснажити капацитете Свратишта за децу и да ће помоћи у развоју кључног програма за добробит њихових штићеника - раног образовања"

Она је додала да свет остаје на генерацијама које долазе и да је због тога улагање у срећно одрастање најмлађих и стварање услова у којима могу да остваре пун потенцијал, заправо инвестиција у бољу будућност свакога од нас и један од кључних праваца друштвено одговорног пословања Уника осигурања.

Координаторка Свратишта за децу Мина ЛУкић истакла је да се Свратишта налазе на две локације у Београду, сем Новог Београда и на Звездари, и да их током зиме да дневном нивоу посети око 80 дечака и девојчица. Овај број варира од дана до дана и зависи од временски услова и доба године.

"Подршка Уника осигурања нам веома значи и срећни смо што наши партнери препознају важност услуге Свратишта и њеног значаја за децу. Посебно бих волела да истакнем захвалност према промотерима ове компаније Андрији Прлаиновићу, Милану Алексићу и Душану Мандићу, као и запосленима који су учествовали у акцији", рекла је Лукићева.

Уника осигурање је од оснивања до данас инвестирало око 90 милиона динара у пројекте друштвене одговорности и помогло више од 20 институција за здравствену негу, прихват, бригу и едукацију најугроженије деце широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво