Дачић уручио ватерполистима дипломатске пасоше

Министар спољних послова Ивица Дачић уручио је дипломатске пасоше трофејним српским ватерполистима.

Репрезентативци Србије, заједно са селектором Дејаном Савићем и бившим играчима Слободаном Никићем и Живком Гоцићем, добили су нове путне исправе после бројних, пре свега златних, медаља на олимпијским, светским, европским првенствима и осталим такмичењима.

"Веома ми је драго што смо после неколико година реализовали овај договор, јер је тешко уклопити све обавезе које ватерполисти имају. Више не знам за који успех су награђени, јер их има толико да заслужују дијамантске или златне пасоше. Ово није признање већ потреба Србије да будете амбасадори добре воље", рекао је Дачић у згради Министарства спољних послова.

Како је нагласио, ватерполо репрезентација Србије је најбоља пропаганда земље и народа.

"Ватерполо је најтрофејнији наш спорт, а колико се улаже у њега и какви су резултат то је јако несразмерно. Сигурно много мање него у комерцијалне спортове, где нећемо искористити ни стоти део успеха ватерполиста."

Капитен Филип Филиповић захвалио се Дачићу на признању.

"Потрудићемо се да оправдамо улогу амбасадора добре воље и настојаћемо да будемо најбољи и највреднији", поручио је он.

Србија ће наредне године у Београду бити домаћин Светске лиге у ватерполу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво