Дачић уручио ватерполистима дипломатске пасоше

Министар спољних послова Ивица Дачић уручио је дипломатске пасоше трофејним српским ватерполистима.

Репрезентативци Србије, заједно са селектором Дејаном Савићем и бившим играчима Слободаном Никићем и Живком Гоцићем, добили су нове путне исправе после бројних, пре свега златних, медаља на олимпијским, светским, европским првенствима и осталим такмичењима.

"Веома ми је драго што смо после неколико година реализовали овај договор, јер је тешко уклопити све обавезе које ватерполисти имају. Више не знам за који успех су награђени, јер их има толико да заслужују дијамантске или златне пасоше. Ово није признање већ потреба Србије да будете амбасадори добре воље", рекао је Дачић у згради Министарства спољних послова.

Како је нагласио, ватерполо репрезентација Србије је најбоља пропаганда земље и народа.

"Ватерполо је најтрофејнији наш спорт, а колико се улаже у њега и какви су резултат то је јако несразмерно. Сигурно много мање него у комерцијалне спортове, где нећемо искористити ни стоти део успеха ватерполиста."

Капитен Филип Филиповић захвалио се Дачићу на признању.

"Потрудићемо се да оправдамо улогу амбасадора добре воље и настојаћемо да будемо најбољи и највреднији", поручио је он.

Србија ће наредне године у Београду бити домаћин Светске лиге у ватерполу.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 30. дец 2018, 17:27) - Беле раде [нерегистровани]

@ зашто?

Баш тако, у потпуности се слажем! Да ли све особе које раде на побољшавању нашег “угледа” добивају дипломатски пасош ?? Да ли људи уопште знају шта значи имати такав пасош ?

(недеља, 30. дец 2018, 13:03) - vlada [нерегистровани]

bravo

Sve cestitke,potpuno zasluzeno.Da se ja pitam,a znam da se ne pitam,zbog njihovih rezultata treba drzava da ulozi novac u vaterpolo.Treba napraviti infrastrukturu:bazene sa svim potrebnim sadrzajima za vaterpolo i plivanje,oporaviti klubove,da imamo jaku ligu,a ne bacati novac na fudbalere koji to nisu jos zasluzili.

(уторак, 25. дец 2018, 00:44) - nb [нерегистровани]

Ambasador Republike Srbije Novak "Nole" Djokovic i jos oko 2000 njih

U potpunosti se slazem da su nasi sportisti najbolji ambasadori Srbije. Najzasluzniji i treba da imaju "diplomatske" pasose. A vaterpolisti svakako spadaju medju najzasluznijim. Pozdravljam ovu odluku.

(понедељак, 24. дец 2018, 21:47) - anonymous [нерегистровани]

Diplomatski pasos

Mozda ste u pravu ali ipak pokazali su neki uspeh za razliku od nekih koji isti mozda imaju ali nemaju se nicime pohvaliti svakako bravo za sve te momke jer oni su ogledalo Srrbije

(понедељак, 24. дец 2018, 19:25) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Za komentar

(понедељак, 24. дец 2018, 19:10) - anonymous [нерегистровани]

Zašto?

Svaka čast vaterpolistima i svakako da su postigli i zaslužili više od bilo kojih drugih srpskih sportista. Ipak, to bi trebalo da budu, recimo, poštanske marke, mogu da dobiju i stanove, itd. Diplomatski pasoš znači da nas oni predstavljaju u svetu, ali i da mogu nekažnjeno da rade šta žele. Ne bih da vređam nikoga, ali naši vaterpolisti su se u bazenima i tukli, u hotelima svađali, a jedan je vozio motor kao lud i izazvao tešku saobraćajnu nesreću. Ne sećam se da se iko od njih bavio aktivnostima koje bi zaslužile diplomatski pasoš. Drugim rečima, nisu nikada bili ni u poziciji da pokažu takve kvalitete nti su se bavili nečim sličnim. Jedina kvalifikacija su im nezapamćeni sportski uspesi.