Звезда нема тренера, Савић поднео оставку

Најбољи ватерполо стручњак на свету Дејан Савић поднео је неопозиву оставку на месту тренера Црвене звезде.

Савић је завршио други мандат међу црвено-белима одлуком да оде после елиминације у четвртфиналу Купа Србије од крагујевачког Радничког.

"После низа неуспеха и лоших резултата, као и елиминације из Купа Србије, савест и достојанство ми не дају мира. То је разлог подношења неопозиве оставке. Нисам успео да повежем основне параметре за стварање тима и није било лако наћи компромис између личног система вредности, начина рада, као и схватања ватерполо игре са оним што се од мене као тренера очекивало", рекао је Савић за Спортски журнал.

Актуелни селектор селекције Србије, са којом је освојио све што се могло освојити, преузео је одговорност за слабије резултате.

"На овај начин можда изазовем реакцију и буђење екипе која ће надам се показати квалитет у даљем такмичењу", поручио је Савић и објаснио да се ради о "моралном чину", а не последици исхитрене одлуке због сукоба, конфликта или неспоразума.

Савић се у другом мандату на клупи Звезде задржао 16 месеци, док је у првом био две године и у том периоду освојио две "дупле круне" у Србији, Лигу шампиона и Суперкуп Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво