Савић: Не "гушимо" Партизан, већ обнављамо базене

Општина и Установа спортски центар Вождовац ниједног момента нису имали намеру да Ватерполо клуб Партизан избаце са безена на Бањици, поручио је данас председник општине Александар Савић.

Савић је на конференцији за медије организованој поводом приказа стварног стања базена на Бањици истакао да је намера општине да Центар врати грађанима Вождовца који су улагали у њега.

"Као што подрžавамо и помажемо друге спортске клубове, тако желимо да подржимо и ВК Партизан - један од најтрофејнијих клубова у Србији и Европи", додао је Савић.

Како је истакао, иако је општина руководству клуба на састанку 2016. године, понудила да финансира све жељене термине за тренинге играча, термине свих утакмица, као и школу ватерпола за децу, до данас није стигао одговор.

"Руководство Партизана није желело договор и помоћ коју им је понудила општина Вождовац, већ на све начине покушава да опструира рад УСЦ Вождовац на Бањици, тако што искључује струју закупцима, не дозвољавају спровођење бесплатних спортских активности за ђаке, који су део програма Града, а последњи у низу таквих покушаја је и данашње нелегално рушење испред локала два највећа закупца општине Вождовац, чиме им је онемогућен рад", наводи Савић.

Он је упитао: "И сад реците ви мени, ко над ким ту врши насиље, како то каже господин Александар Шоштар?"

Како наводи, дуг Ватерполо клуба Партизан за струју на дан 31. марта 2018. године износио је 117 милиона динара, дуг за воду је 42 милиона динара у јуну ове године, а сви рачуни су им блокирани.

"То показује да новац није ишао тамо где треба. Зато ћемо дати све од себе да уложимо средства у базене и направимо најбоље услове, како би наши ватерполисти освајали још златних медаља. Да омогућимо да, не само 350 деце која тренирају ватерполо, већ и осталих 20.000 вождовачке деце могу да се купају у топлим базенима на Бањици", додао је Савић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво