Партизан бољи од Вашаша

Ватерполисти Партизана победили су у другом колу четврте групе Евролиге, на гостовању у Мађарској, тим Вашаша резултатом 8:7. По четвртинама је било 3:1, 2:3, 1:2, 2:1.

Партизан је дошао у вођство од 1:0 голом Владе Вујасиновића. На 2:0 за црно-беле повисио је Милан Алексић, да би Филип Филиповић донео предност нашем шампиону од 3:0. Варга је успео да постигне први гол за Вашаш и смањи вођство Партизана на 3:1 . Тим резултатом завршена је прва четвртина.

У другој четвртини гости су заиграли нешто агресивније у одбрабрни и одлучније у нападу, те су и први постигли гол у том периоду. Партизанову игру држао је пре свих Филиповић, који није дозвољавао домаћима да стигну до резултатског изједначења. У последњем нападу, Мађари су имали прилику да изједначе, али је Партизанов голман Соро маестрално интервенисао, на свега две секунде до краја четвртине. Ипак, Вашаш је решио други период игре у своју корист 3:2, те се на полувреме отишло вођством црно-белих од 5:4. 

Трећа четвртина донела је још бољу игру тима из Мађарске, који је у тој деоници утакмице дао два гола и први пут на мечу повео са 6:5. Изједначење Партизану донео је Југослав Васовић у последњем нападу црно-белих у четвртини.   Вашаш је добио трећи период игре резултатом 2:1, тако да се у последњу деоницу ушло нерешеним резултатом 6:6.

Ватерполисти Партизана су у последњем делу меча заиграли баш као и у првој четвртини и одмах на старту постигали два гола. Вујасиновић је поред поготка на почетку четвртине, у потпуности предводио свој тим до предности од 8:6. Варга је смањио резултат на 8:7, ефектним поготком, те се до краја меча водила велика борба. Играчи Партизана издржали су све притиске домаћих и на крају успели да сачувају вођство од 8:7 и однесу победу на изузетн тешком гостовању у Мађарској. 

Владимир Вујасиновић постигао је три гола за Партизан, а Филип Филиповић два. Најефикаснији у Вашашу били су Мартон Тот и Норберт Хошњански са по два гола.

То је Партизану друга победа, пошто је у првом колу у Београду победио Марсељ 22:5. Следећи меч играће 17. јануара, против Мађарског Егера.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво