Реми Србије и Хрватске у Берлину

Србија – Хрватска 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1). Ватерполисти Србије и Хрватске одиграли су нерешено у мечу трећег кола Групе Б на Светском купу у Берлину. Србија је прва у групи јер су овом случају не рачуна резултат постигнут против најслабије екипе. Рачуна се само дуел са трећим, то су Американци а ту је наша селекција боља од Хрватске за један гол. Србија ће у четвртфиналу играти са Јапаном.

Србија није успела да забележи победу против Хрватске. Иако су противници водили током већег дела сусрета, „делфини" су у финишу имали шансу да стигну до преокрета, ипак нису имали довољно концентрације, а и спортске среће.

Најефикаснији у нашој селекцији био је Огњен Стојановић са четири гола, по два пута у стрелце су се уписали Лазић и Рашовић, а Мандић и Јакшић су постигли по један погодак. Код противника најефикаснији са три погодка био је Вукићевић, њега је пратио Милош са два.

Противник је боље ушао у меч и на старту стигао до три гола предности. Наши ватерполисти су успели да повежу редове и константно смањивали предност противника. Ипак, Хрвати су успевали да чувају предност током већег дела утакмице, али она више није прелазила два разлике.

У финиш сусрета Хрвати су ушли са два гола предности. Међутим, "делфини" се нису предавали и успели су да стигну до изједначења.

Ток сусрета: 

17.03 - Крај меча. Србија - Хрватска 10:10. Противник је први дошао до гола у последњој четвртини. Ипак, наши ватерполисти су успели да стигну до изједначења преко Стојановића и Рашовића. Пропуштено је још неколико шанси на обе стране, па је резултат остао нерешен.

16.45 - Крај треће четвртине. Србија - Хрватска 8:9. Противник из петерца повећава предност. Да би Србија головима Лазића и Рашовића успела да изједначи. Потом противник постиже два поготка, један из петерца, и враћа предност, која је могла да буде и убедљивија, али су Хрвати промашили други петерац у овом периоду. До краја четвртине Лазић се још једном уписао у стрелце.

16.27 - Крај друге четвртине. Србија - Хрватска 5:6. "Делфини" преко Стојановића и Мандића долазе до изједначења. Хрвати са два гола, један са играчем више, други са два играча више, поново враћају предност. До краја четвтине у стрелце се уписао и Мандић, тако да Србија овај период добија са 3:2.  

16.13 - Крај прве четвртине. Србија - Хрватска 2:4. Противник бољи на старту меча и са три гола стекао предност. Србија смањује преко Стојановића и Јакшића. Хрвати до краја периода постижу још један погодак и имају два гола предности.

15.55 - Ватерполисти су у базену, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво