Ватерполисти Србије "потопили" и Американце

Ватерполисти Србије савладали су селекцију Сједињених Америчких Држава резултатом 14:8 (6:3, 3:1, 3:0, 2:4) у другом колу групе Б Светског купа који се игра у Берлину. Наредни ривал наше селекције је Хрватска. Меч се игра у четвртак од 16.00 часова.

Освајач претходна три трофеја у том такмичењу већ у првој деоници стекао је велика три гола предности, потом повећавао разлику и до осам, да би САД српског стручњака Дејана Удовичића у финишу ублажиле пораз.

Наши ватерполисти су на старту ставили до знања противнику да нема чему да се нада, јер смо већ у петом минуту водили са 5:1, највише захваљујући Душану Мандићу, који је за два минута постигао три гола.

До средине последње четвртине, изабраници Дејана Савића су наставили да се поигравају са екипом коју са клупе води Дејан Удовичић, да би у финишу дошло до опуштања, што су Американци искористили да ублаже пораз.

Србија, која је у подмлађеном саставу и у првом колу надиграла Јужну Африку са 21:3, за прво место Б групе игра против Хрватске у четвртак од 16 сати.

Играч више: Србија 4 (3), САД 9 (4). Три играча више: САД 1 (0). Петерци: Србија 2 (2)

Србија: Ристичевић (6 одбрана), Мандић 5, В. Рашовић 2, Ранђеловић 1, Суботић 3, Лазић 1, Вицо, Драшовић, Јакшић, Стојановић 2, С. Рашовић.

САД: Барон (7 одбрана), Водхед, Оберт, Халок 1, Купидо, Карнигла 1, Ролс, Бовен 2, Стивенсон 2, Смит, Ирвинг 2.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво