Јеленић: Више не постоји дуг Ватерполо савеза Србије

Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић рекао је да ВСС од сада ради под новим околностима јер више нема дугове.

"Више не постоји дуг савеза! Када сам говорио на Скупштини у априлу дуг је износио 1,3 милиона евра, а сада смо на нули. Велику захвалност дугујемо председнику Србије Александру Вучићу, који нам је помогао да решимо тешку ситуацију и да кренемо од нуле", рекао је Јеленић на конференцији за медије.

Како је навео, у наредном периоду Савез ће учинити све да на најбољи начин реши и проблеме клубова.

"Континуитет медаља постоји деценијама. Да би тако било и убудуће морамо да подигнемо клубове, пре свега Партизан и Црвену звезду који су најпрепознатљивији, али наравно и остале у Србији. Они су база стварања играча. База успеха националних селекција. Тако можемо да будемо конкурентни ривалима у Европи".

Јеленић је истакао и да ће Партизану бити пружена помоћ око базена.

"Без Партизана не би било југословенског и српског ватерпола. Имали су одличне услове, врхунске тренере, сада је то пало. Морамо да га подигнемо, да Звезди омогућимо боље услове, више термина за тренинг. Кроз разговоре са локалном самоуправом покушаћемо да дођемо у ситуацију да се што више деце бави ватерполом, да не буду на улици чиме би извршили своју друштвену одговорност", поручио је Јеленић.

Генерални секретар Немања Маријан најавио је и да ће се Београд кандидовати за домаћина Светског првенства 2025. године.

"Огромно такмичење у пет олимпијских спортова. За сада је почетак пројекта, а видећемо докле ћемо стићи", истакао је Маријан.

Селектор Дејан Савић искористио је прилику и да се нашали.

"Не знам како ћемо сада. До сада смо успешно пливали кроз проблеме, а како ћемо без проблема, да крећемо од нуле, то је новина за нас. Раније бисмо почињали на минус 40 као у Сибиру."

Затим је у озбиљнијем тону додао:

"Имамо невероватан низ медаља. Већи број од Југославије. Морам да изразим захвалност председнику Вучићу, министру спорта Удовичићу и челнику савеза Јеленићу. Препознати смо као бренд и више нисмо спорт тренутка. Уложили су огроман напор да нам помогну и то треба да се каже", јасан је Савић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара