Ранђеловић: Нисмо свесни успеха; Мандић: Нема одмора

Српски ватерполисти Сава Ранђеловић и Душан Мандић изјавили су да ће они и њихови саиграчи, вероватно тек кад заврше каријере, постати свесни какав су успех направили освајањем четврте узастопне титуле шампиона Европе, као и да за млађи део тима нема одмора јер следе припреме за одбрану злата на ФИНА купу.

"Утисци се нису слегли још увек, мислим да ћемо овог успеха, четврте узастопне титуле првака Европе бити свесни тек кад завршимо каријере и кад одморимо од свега. Стварно ово што смо ми направили је за историју", рекао је Ранђеловић.

Он се осврнуо и на пут до злата на шампионату у Барселони.

"Група је на папиру била можда и најлакша, али касније је било доста тешко. Са Мађарима је, без обзира у ком саставу, увек неугодно, касније Хрвати који су нас избацили у полуфиналу Светског првенства прошле године и на крају Шпанци, тежак меч и победа на пенале", казао је Ранђеловић.

Према његовим речима, повратак на врх много значи јер је потврђен квалитет после прошлогодишње бронзе на СП, али и као подстрек за Олимпијске игре у Токију.

Његов саиграч Душан Мандић истакао је значај европског злата.

"Токио је тек за две године али сигурно да нам ова медаља значи доста. Да после прошлогодишње бронзе на Светском првенству докажемо себи да смо ту, да вредимо и да можемо да остваримо још боље резултате", закључио је Ранђеловић.

"Желимо исто ово и на ОИ у Токију, али Ранђеловића, Јакшића, Рашовића, Вица и мене очекује још једно такмичење овог лета, а то је ФИНА куп. Крећу нам припреме од 13. августа, тако да нам је то следећи задатак да покушамо и да ту одбранимо титулу", рекао је Мандић.

Према његовим речима, екипа су у полуфиналу против Хрватске "физички истрошила", па је зато финале са Шпанцима било тешко и неизвесно.

"И једна и друга утакмица су стварно биле изузетно тешке. Мислим да смо се против Хрвата доста истрошили физички и због тога је финале било како је било. Међутим стварно морам да честитам још једном екипи Шпаније, која је пружила изузетан отпор", истакао је Мандић.

Ватерполисти Србије четврту узастопну титуле шампиона Европе освојили су победом у финалу против Шпаније 12:10 после петераца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво