Филиповић и Пијетловић: Биће још медаља

Србија се последњих 12 година такмичи као самостална држава и од тада су ватерполисти освојили 29 медаља на највећим такмичењима: 22 златне, две сребрне и пет бронзаних.

Капитен Ватерполо репрезентације Србије, најбољи играч Европског првенства у Барселони - Филип Филиповић сигуран је да ватерполисти могу и више од тога.

"Дубоко се варате ако мислите да није могуће очекивати од ватерполиста још неку медаљу. Ова генерација је створена за још веће домете, што смо доказали у финалу. Имали смо изузетно тежак меч. На крају нисмо имали среће, могли смо да завршимо у регулатрном делу, али овако је слађе, на пенале", рекао је Филиповић.

У петерцима, није било промашаја у српском тиму.

"Имамо најбоље шутере на свету. Мало сам се уплашио на почетку, пошто смо Шпанце добили 2009. године у Риму на петерце у финалу, па сам помислио да не буде враћања дуга... Али, имамо најбоље шутере на свету и сјајног голмана", рекао је Душко Пијетловић.

Милош Ћук, стрелац победничког гола, назвао је саиграче браћом.

"Када проведете, у последњих десет и више година, више времена са њима него са својом породицом, онда осећате и припадност и осећате се као породица. Делимо и лепе и лоше ствари, а не чине само лепи моменти пријатељство, већ и лоши и тешки моменти које заједно пребродимо, што нас чини чвршћим, јединственим", рекао је Филиповић.

Пијетловић је пре финала био убеђен да ће Србија освојити злато, иако је сазнао да никада у Шпанији нијеосвојила најсјајнију медаљу.

"Једном смо се 'оклизнули', вратили без медаље - 2013. године из Барселоне... Један новинар ми је на дан утакмице рекао да Србија никада није освојила злато у Шпанији, мало сам се уплашио, али сам веровао у момке, био сам убеђен да ћемо освојити овај турнир. Квалитетнији смо од Шпаније, али смо били далеко уморнији", рекао је Пијетловић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара