Филиповић: Знамо како у финалима; Митровић: Искуснији смо

Српски ватерполисти Филип Филиповић, Бранислав Митровић и Андрија Прлаиновић кажу да ће Шпанија имати велику подршку са пуних трибина у Барселони, али да знају како се играју финала на великим такмичењима.

Србија и Шпанија се у суботу састају у борби за титулу првака Европе у репризи финала Светског првенства у Риму 2009, последњем финалу Шпанаца који су "делфини" добили после петераца.

"Самим тим што играју код куће имају шансу да направе резултат после дуго времена, играју на таласима расположења и тада могу да буду преко својих реалних могућности. Треба да се затвори контра, да направимо игру шест на шест, а ту су наше шансе веће. Биће мање захтевна физички утакмица у односу на Хрватску", рекао је Митровић, а преноси ВСС.

Голман Србије истиче да не сме да се потцени, а ни прецени Шпанија.

"Треба да гледамо себе, да наставимо да играмо нашу игру, а када је тако онда можемо да се радујемо. Амбијент неће да нас поремети. Одиграли смо последње две утакмице под тензијом, искусни смо", навео је он.

Капитен Филип Филиповић додаје да познаје игру домаће селекције на овом турниру.

"Међутим, сва тактика, све приче о адутима падају у воду кад почне финале. Знамо како се играју те утакмице, како се побеђује. Имамо лепу прилику да одбранимо титулу. За то нам треба одбрана, а не да много размишљамо о Шпанцима, мада ми је драго да су они, а не Италијани у финалу. Наш филм је најважнији", каже Филиповић.

Андрија Прилановић сматра да је Србија треба да настави у истом ритму и јако у одбрани.

"Били смо агресивни и сигурни у одбрани против Хрватске, увек на играчу са лоптом, добро постављени... Да нема лаких голова у нашој мрежи. Можда су Шпанци најбржи на турниру, имају сјајне индивидуалне контре, а остало је на нашој страни, квалитет, ментална снага, искуство... Играти финале у земљи домаћина је изазов", закључио је Прлаиновић.

Финале Европског првенства Србија - Шпанија игра се у суботу од 22.15.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво