Хрватски медији: Груба Србија добила битку у базену за финале

Хрватски медији преносе да су судије и груба игра противика одлучили победника великог дуела у Барселони.

Портал Индекс доноси наслов "Србија у сјајној утакмици срушила Хрватску за финале ЕП", а у тексту наводи да је екипа Дејана Савића прекинула лош низ од три пораза од великог ривала, који "није могао да се прилагоди судијском критеријуму".

"Превише је било нервозе, ударања испод и изнад воде, чудних судијских одлука. Превише је било свега што није ватерполо. У тој тучи боље се снашла Србија, а Хрватску је коштала ужасна игра са играчем више (14/3)", пише Индекс.

Јутарњи лист је меч описао као "ретко виђени рат у базену" и да је Хрватска изгубила највећу битку у Барселони, уз "једну од најпрљавијих игара Србије икада".

Неспортски потез Лорена Фатовића, који је ударио песницом у главу Филипа Филиповића, Вечерњи лист оправдава тиме да су хрватски ватерполисти насели на провокације, што се хрватској репрезентацији дешава други пут против Србије - Никша Добуд такође ударио Филиповића пре шест година.

Занимљив наслов доноси Слободна Далмација "Играч више нам је мањак, Срби у финалу", док лист 24сата преноси да је "није ишло Хрватску и да Србија није имала милости за све грешке".

За разлику од појединих тамошњих медија, репрезентативци Хрватске Андро Бушље и Хави Гарсија признали су да је Србија заслужено победила и да је, поредећи са Црном Гором, озбиљнији ривал и да зна да чува предност.

Србија у суботу од 22 сата игра са Шпанијом у борби за одбрану злата, док Хрватска и Италија играју за бронзу од 20.30.

 

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво