"Делфини" се, преко Мађарске, пласирали у полуфинале Европског првенства

Србија – Мађарска 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2). Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства у Барселони, пошто је у четвртфиналу убедљиво савладала селекцију Мађарске. Наредни ривал "делфина", у четвртак (20.30), биће селекција Хрватске.

Ватерполисти Србије савладали су Мађарску са 8:5 и пласирали се у полуфинале Европског првенства које се одржава у Барселони.

Најефикаснији на мечу био је Никола Јакшић са три гола, Филип Филиповић је дао два, колико и код Мађара Кристијан Бедо.

Противник изабраницима Дејана Савића биће селекција Хрватске, која је са 9:7 у четвртфиналном дуелу савладала Црну Гору.

Србија је против Мађарске победу обезбедила већ после уводне четвртине, када је стекла велика четири гола предности.

До краја меча "делфини" су одржавали предност и много лакше него што се очекивало стигли до победе и пласмана у полуфинале, које је на програму у четвртак од 20.30.

Овако је протекао четвртфинални меч у Барселони:

18.05 – Крај меча, Србија је савладала Мађарску са 8:5.

17.50 – После три четвртине, Србија води са 7:3.

Одржавају "делфини" предност из прве деонице, док Мађари грчевито покушавају да се врате у живот. Бедо и Залахи стрелци за Мађарску, Јакшић и Филиповић за Србију у трећој четвртини.

17.36 – Почело је друго полувреме.

17.31 – Полувреме у Барселони, Србија води са 5:1. 

Само два гола видели смо у другој четвртини. Стрелци су били Вицо за Србију и Бедо за Мађарску, оба пута у ситуацији са играчем више у базену.

"Делфини" су оборили темпо игре, али и даље имају убедљиву предност.

17.15 – После прве четвртине, Србија води против Мађарске са 4:0.

Фантастичан почетак меча за "делфине", који убедљиво воде против Мађарске. Мађари имају реализацију шута 0/8, Србија 4/8.

Голове су постигли Прлаиновић, Филиповић, Јакшић и Рашовић. Само је капитен Филиповић био стрелац са истим бројем играча у базену.

17.00 – Почео је меч.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво