"Делфини" савладали Русију и пласирали се у четвртфинале

Србија – Русија 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3). Ватерполисти Србије забележили су и другу победу на шампионату Европе, пошто су у Барселони савладали селекцију Русије. Србија је новим тријумфом обезбедила прво место у Групи Д и пласман у четвртфинале, иако предстоји још један меч, против Словачке.

Ватерполо репрезентација Србије савладала је Русију са 11:9 у утакмици другог кола Групе Д на Европском шампионату у Барселони.

Изабраници Дејана Савића забележили су и други тријумф и тако обезбедили прво место у групи и директан пласман у четвртфинале турнира.

Србија у последњем колу игра против Словачке, очекује се сигурна победа, али без обзира на исход тог меча, Србија ће завршити као прва у групи.

Русија се показала као равноправан ривал, али само у првом полувремену. После почетног вођства од 3:2, Србија на полувреме одлази са предношћу од 6:5.

У наставаку, уследила су три брза гола "делфина", чиме је практично преломљен меч, да би Русија до краја утакмице успела да смањи разлику на два гола.

Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић и Душан Мандић постигли су по два поготка за Србију, док су на другој страни двоструки стрелци били Андрјуков, Харков и Нагаев.

У последњој четвртини, први гол за Србију на великим такмичењима постигао је дебитант Немања Вицо.

Утакмица између Србије и Словачке на програму је у петак од 11.00 часова, уз директан пренос на програмима РТС-а.

Овако је протекао меч у Барселони:

19.39 – Крај меча, Србија је савладала Русију са 11:9.

Руси су добили последњу деоницу резултатом 3:2, али је коначан тријумф припао Србији. Бичков и Нагаев (два) били су стрелци за Русију, док су Вицо и Јакшић погађали за Србију. Гол Вица био је његов први за Србију на великим такмичењима. 

19.22 – Србија после три четвртине води 9:6.

Одлично су "делфини" ушли у наставак меча и везали три поготка. Прлаиновић, Митровић и Мандић донели су Србији четири гола предности, да би Харков смањио на резултат који је и сада актуелан.

19.09 – Настављен је меч.

19.04 – После друге четвртине, Србија води против Русије са 6:5.

Руси су сва три поготка постигли са играчем више у базену, док су за Србију стрелци били Прлаиновић, Филиповић и Мандић.

18.45 – После прве четвртине, Србија води против Русије са 3:2.

"Делфини" су повели са 2:0 головима Филиповића и Пијетловића (играч више), да би Андрјуков смањио резултат. Ћук је још једном донео два гола предности Србији, са играчем више, да би Андрјуков својим другим голом поставио коначан резултат првог дела игре.

18.30 – Почео је меч, први напад за Русију.

18.25 – Интонирају се химне две државе на пливалишту у Барселони, ускоро ће почети меч.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара