Дачић уручио дипломатски пасош Филипу Филиповићу

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је дипломатски пасош Филипу Филиповићу, ватерполисти и амбасадору добре воље.

Министар Дачић је истакао да је овај чин прилика да се држава и на овај, више него симболичан, начин одужи спортистима који годинама доносе медаље Србији.

"Није дипломатски пасош предуслов да наши трофејни спортисти буду амбасадори наше земље, они су већ својим резултатима и понашањем доказали да су прави амбасадори наше земље", рекао је министар Дачић.

Амбасадор добре воље Филип Филиповић захвалио је министру Дачићу на овом лепом гесту државе и додао да се нада да ће држава и даље подржавати ватерполисте, будући да је овим чином држава показала степен вредновања њихових достигнућа и начина на који представљају земљу у свету.

"Ово је један заиста леп гест државе и поласкан сам што сам добио дипломатски пасош. Желим да изразим велику захвалност министру спољних послова Ивици Дачићу", рекао је Филиповић, саопштило је Министарство спољних послова.

број коментара 2 пошаљи коментар
(среда, 27. јун 2018, 12:37)
anonymous [нерегистровани]

Bravo , bravo , bravo !

Da se drzava Srbija bar malo oduzi Delfinima sto su najbolji u svetu !!!!!!!!!

(понедељак, 25. јун 2018, 20:49)
Bolero [нерегистровани]

Čestitke Filipu

Lep gest od države Srbije.
Ovo je ujedno i podstrek svim mladima da stasaju u dobre ljude, budu uvek dobre volje i svakom prilikom kada odu van naše zemlje da je dosledno predstavljaju, kao što to Filip i njegovi saborci iz Vatrpolo reprezentacije već godinam rade. Drzava i narod će im to ceniti.