ВК Партизан: Савез хоће да нас угаси

Првак Србије Партизан критиковао је председника Ватерполо савеза Србије Виктора Јеленића због одлуке да се женској репрезентацији уступе термини на базену на Бањици и оптужио га да се меша у спор са општином Вождовац и урушава клуб.

"Партизан је као и до сада са задовољством прихватио да се обезбеде термини за нашу селекцију, иако је то изискивало померање турнира за 2005. годиште првенства Србије, као и тренинге свих селекција ВК Партизан које се спремају за национална првенства. На упит од стране председника Александра Шоштара зашто нам то није раније јављено, председник ВСС Виктор Јеленић је одговорио да је јавност већ обавештена на конференцији коју је одржао са првим човеком општине Вождовац, да је све договорено и да је његова добра воља што нам је уопште рекао", наводи се у саопштењу црно-белих.

Даље се додаје да Јеленић, уместо да штити најтрофејнији српски клуб, отворено стаје на другу страну.

"Уместо да штити свој најтрофејнији клуб који води легалну борбу пред судом са општином Вождовац, која се представља као титулар управљања СЦ Бањица, Јеленић не кријући мржњу према ВК Партизан, са којом је цела ватерполо јавност упозната, отворено стаје на страну против ВК Партизан и на најприземнији клубашки начин се меша у послове једног клуба и без договора намеће вољу једне стране у спору".

Остаје питање и да ли је Јеленић по доласку на нову функцију поднео оставку на челу Црвене звезде као што закон о спорту налаже, истичу из редова државног првака.

"Где се општини Вождовац и Јеленићу жури па не могу да сачекају исход судског спора, у правној држави где се морају поштовати институције суда и сам судски процес. Зашто се боје судске одлуке? Ко их притиска? Да ли су у питању лични интереси и жеђ за влашћу или страначки активизам? Ово друго не верујемо, јер верујемо да је и новом градоначелнику, и председници Владе и председнику Србије. Циљ је да се овај спор реши на суду, а не силом на улици, да се не убија спортско благо Србије. Зато апелујемо на све чиниоце власти и грађане да се не дозволи да се систематски угуши и на овако бестидан начин уништи један велики клуб, Ватерполо је спорт коме треба базен, а Бањица је већ 44 године дом олимпијских, светских и европских шампиона".

Из Хумске поручују да за њих Јеленић није више председник јер да јесте "не би радио на уништавању Партизана и тиме се хвалио".

"Господине Јеленићу тек Вам је почео мандат и немојте мислити да ће у тако организованом савезу медаље доносити играчи Партизана, клуба који толико презирете", навели су црно-бели у саоштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво