Пораз Србије у Ријеци, домаћин у финалу

Хрватска – Србија 8:7. Ватерполисти Србије нису успели да се пласирају у финале Европа купа у Ријеци, пошто су у последњем голу Групе Б изгубили од домаћина. "Делфини" водили током већег дела меча, Хрватска у другом полувремену стигла до преокрета. Србија ће у недељу играти за треће место на турниру, а противник ће бити Италија.

Ватерполо репрезентација Србије доживела је пораз у трећем колу Групе Б Европе купа у Ријеци. Хрватска је, после преокрета, била боља, славила победу од 8:7 и пласирала се у финале турнира.

"Делфини" су одлично одиграли у првом полувремену. На великом одмору имали су вођство од 4:1, а одличном одбраном излуђивали су противника на ријечком пливалишту.

Ипак, Хрватска у наставак меча улази са много више енергије, па су изабраници Ивице Туцка стигли до преокрета.

Имала је Србија у последњој деоници неколико прилика да врати предност на своју страну, али је у тим тренуцима добро реаговала одбрана Хрватске, на челу са голманом Марком Бијачем.

Најефикаснији у српском тиму био је капитен Филип Филиповић са три поготка, Душко Пијетловић постигао је два, док су се по једном у листу стрелаца уписали Мандић и Ћук.

На другој страни, по два поготка за Хрватску постигли су Фатовић, Врлић и Вукићевић. 

Хрватска ће у недељу у финалу играти против Шпаније, док "делфинима" остаје меч за треће место против Италије. 

Овако је протекао меч у Ријеци: 

20.10 – Крај меча, Хрватска је победила 8:7.

Стигли су Хрвати у последњој деоници то потпуног преокрета. Имали су "делфини" неколико прилика да са играчем више реше питање победника у своју корист, на крају је домаћин имао више концентрације и среће.

19.52 – После три четвртине Србија води 5:4.

Ангажовано су Хрвати ушли у друго полувреме и успели да смање велики заостатак. Фатовић, Вукићевић и Врлић били су стрелци за домаћина, Душко Пијетловић за "делфине", који и даље све имају у својим рукама.

19.31 – Полувреме у Ријеци, Србија води 4:1.

Једини гол у другој четвртини постигао је Душан Мандић. "Делфини" фантастични у одбрани, Хрватска има 10 одсто реализације шута.

19.15 – После прве четвртине, Србија води 3:1.

Двоструки стрелац за "делфине" био је Филип Филиповић, док је један гол постигао Пијетловић. Једини гол за Хрватску дело је Јоковића.

19.00 – Почео је меч.

18.57 – Интониране су химне две државе, ускоро ће почети утакмица у Ријеци.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво