Савић: Ватерполо као НБА без материјалних додатака

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић критиковао је календар такмичења јер су играчи попут кошаркаша у НБА лиги изложени великим напорима, али и поручио да ће упркос томе екипа учинити све да оствари што бољи резултат на предстојећем завршном турниру новоформираног Европа купа у Ријеци. Србија ће прву утакмицу одиграти у четвртак против Црне Горе, дан касније се састаје са Француском, док ће последњи меч у групи играти против Хрватске у суботу.

"Морам да будем критички настројен према овом такмичењу, јер то није у реду због односа према играчима. Занемарује се њихово психо-физичко стање, као да играмо НБА, али без њиховог материјалног додатака. У сезони се одигра између 85 и 88 утакмица, а опоравак и базичне припреме нису исти као код других спортова", изјавио је Савић на конференцији за медије у просторијама Ватерполо савеза Србије.

Савић је истакао да у Ријеци неће моћи да рачуна на Немању Убовића, Саву Ранђеловића и Стефана Митровића, док је због одмора ван списка Андрија Прлаиновић, али да је борба за медаљу и даље приоритет Србије.

"Пробаћемо да одиграмо на високом нивоу и уђемо у борбу за медаљу. Утакмица против Црне Горе је прилика за реванш због недавног пораза у Подгорици, против Француске смо фаворити, док нас прави дерби чека против Хрватске", рекао је Савић.

Селектор Србије је похвалио идеју да се од наредног Европског првенства игра са 15 ватерполиста, као што је то био случај до 2008. године.

Капитен Филип Филиповић сагласио се са селектором да турнир не долази у идеалном тренутку, али да је став играча такав да се увек иде на победу.

"Завршница је кратка и напорна, али то не умањује нашу одговорност да максимално представљамо репрезентацију Србије", изјавио је Филиповић.

Према његовим речима, екипа можда неће бити у најбољем издању у Ријеци, али не жели да унапред тражи оправдање, већ види шансу за нова одмеравања.

"Овај турнир гледам као на прилику да се не одмеримо са неким репрезентацијама са којима нисмо имали ди сада. Шпанија ми је интересантно и волео бих да због повратка Перона одиграмо против њих. Грци и Хрвати су квалитетни, али питамо се ми", рекао је Филиповић.

Србија ће прву утакмицу одиграти у четвртак против Црне Горе, дан касније се састаје са Француском, док ће последњи меч у групи играти против Хрватске у суботу.

У другој групи су репрезентације Италије, Мађарске, Грчке и Шпаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво