Кривокапић: Пласман ватерполисткиња на ЕП плод доброг рада

Пласман женске ватерполо репрезентације Србије на Европско првентво у Барселони, први у историји не рачунајући организацију турнира, плод је великог рада претходних година, изјавио је председник Савеза Србије Милорад Кривокапић.

"Био је ово добар рад у протекле четири године, селектор Бајковић је после Европског првенства у Београду направио смену генерација и резултати су ту. Морамо девојкама да обезбедимо све услове за рад, да првенство у Барселони дочекају спремне. Финансије су увек проблем, али сигуран сам да ћемо имати подршку и конкретну помоћ у овој ситуацији", рекао је Кривокапић на конференцији за медије у просторијама ВСС у Београду.

Он је на великом успеху честитао екипи на челу са селектором Владимиром Бајковићем и тренером Дејан Јововићем, као и члану стручног савета задуженом за женски ватерполо Славку Гаку и председници Одбора за родну равоправност Зорани Михајловић која, како је навео, увек знала да помогне и понуди подршку.

Тренер Дејан Јововић каже да је наредни циљ пласман на првенство света и Олимпијске игре.

"Ово је успех девојака које су прошле програм припрема, одрадиле посао са Украјином у две утакмице. Захвалност савезу на помоћи, на раду у ове четири године, дочекали смо да захваљујући својим квалитетом обезбедимо учешће на Европском првенству. Не желимо да станемо на овоме, већ да покушамо одемо на Светско првентво, а ко зна и на Олимпијске игре".

Капитен репрезентације Ана Прица истакла је да желе да пишу историју женског српског ватерпола.

"Имамо добру групу и покушаћемо да кроз дуеле са Немицама и Туркињама стигнемо до четвртфинала. Питали су ме како се догодило да тако одиграмо добро без првог голмана Владане Јоветић. Како је Анђела Петровић бранила види се по томе да је примила само један гол. Ми немамо проблем са голманима".

Српске ватерполисткиње су данас, симболично на Дан жена, после конференције за медије добиле по ешарпу.

На првенству Европе играће у групи са Немачком, Русијом, Мађарском, Шпанијом и Турском.

број коментара 0 пошаљи коментар