Ватерполисти бољи и од Грчке

Ватерполо репрезентација Србије савладала је селекцију Грчке са 12:10 чиме се пласирала у завршницу квалификационог турнира Европа Купа у Сплиту

У узбудљивој утакмици, репрезентација Србије је забележила важну победу против одличних Грка и тако обезбедила одлазак на завршни турнир.

Прва четвртина одиграна је у јаком темпу, скоро без измена шест минута. Одличне одбране играле су се на обе стране. Србија је повела преко Јакшића са играчем више, изједначио је прецизним ударцем Генидунас. Пијелтовић је два пута обезбедио играча више, а Србија је погодила три пута оквир гола.

Грци су у последњем минуту добили други пут играча више, а тајмаут селектора Влахоса резултирао је голом Фунтулиса за вођство од 2:1. Брзо је узвратио Мандић и донео изједначење.

Србија је другу четвртину одиграла без грешке. Одбрана са Митровићем била је беспрекорна, потпуно је умртвила грчки напад и више пута освојила лопту. Страхиња Рашовић и Ћук су срединиом четвртине погодили за 4:2 а у последњем минуту голови Пијетловића и Виктора Рашовића донели су великих 6:2.

Први напад донео је погодак Филиповића, али су Грци са играчем више два пута били прецизни. Савић је затражио тајм аут да би вратио мир у екипу на половини четвртине.

Грци су трећи пут добили играча више за тајм аут Влахоса. Реализација и трећи пут, било је 7:5 на три и по минута до последње четвртине.

Пост је прекинуо одлични Ћук, Грци су ушли у серију са играчем више, стопостотан учинак из четири прилике и гол Фунтилиса за 8:6.

Нису наши играчи били задовољни судијским критеријумом, Србија је само два пута имала играча више. Последњи напад је био наше селекције али је Пијетловићу у идеалној ситуацији испала лопта па је разлика пред последњи део била само два гола у односу на 7:2 после гола Филиповића почетком треће четвртине.

Први играч више у завршној четвртини резултирао је голом Виктора Рашовића (9:6). Грци са играчем више нису шутнули, али су до краја напада погодили мрежу Пијетловића преко Генидунаса.

Наставила се серија са играчем више. Пијетловић је одлично реаговао на додавање Виктора Рашовића. Одбране су попустиле на обе стране, Коломвос је био стрелац.

Србија је имала поново два гола предности на пет минута до краја. Одлични Душко Пијетловић је поново обезбедио играча више а Ћук погодио за 11:8. Пијетловић је још једном сјајно реаговао на зицер Грка, али је у наредном нападу са играчем мање био немоћан пред Фунтулисем 11:9.

Мурикис је 73 секунде пре краја смањио на 11:10 и потпуно увео утакмицу у нервозну завршницу. Србија је добила играча више и Мандић је решио дилеме 49 секунди секунди пре краја.

У суботу Србија игра од 10.30 часова са Холандијом и у 19.00 са Хрватском.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво