Читај ми!

Ватерполисти Србије у Сплиту, први ривал Малта

Ватерполисти Србије налазе се у Сплиту где у четвртак у 17.30 играју утакмицу првог кола квалификационог турнира Европа купа. Ривал је Малта. Учесници су још Грчка са којом Србија игра у петак у 17.30, те Холандија и Хрватска који су нам противници у суботу у 10.30 односно 19 часова.

Три екипе иду даље и било би право чудо да то не буду Хрватска, Грчка и Србија. Финални турнир 8 екипа је у Будимпешти прве недеље априла. Преостале две групе су у Палерму (Италија, Црна Гора, Немачка и Русија, две екипе иду даље) и Кечкемету (Мађарска, Шпанија, Француска, Румунија и Грузија - три екипе иду даље).

"Овде желимо да остваримо пролаз а у Будимпешти "пуцамо" на медаљу. Читав овај турнир биће у знаку нашег сусрета са Хрватима јер код нас се више памти пораз у полуфиналу светског првенства од Хрватске него чињеница да смо освојли бронзу. Добро је што имамо на располагању 15 играча, први пут после 2008. Сви ће добити шансу и биће то добро јер се раније увек дешавало да велики број екипа који због правила нема  резерви не дочека комплетан крај такмичења" рекао је Дејан Савић.

Иако такмичење нема резултатски императив Савић додаје да за Србију таква обавеза увек постоји. Капитен Филип Филиповић је рекао да играчи испаштају због сукоба између Фине и ЛЕН-а.

"Овде је циљ да сваку утакмицу одрадимо на најбољи могући начин и да касније исправимо уочене грешке. Тачно је да ћемо бити без тројице можда и најискуснијих играча али то не мења суштину, овај тим је сада најбољи. Круна сезоне је Барселона, нећемо имати много прилике да се уигравамо. Ипак овај турнир је велики терет за нас играче. Испаштамо због сукоба ФИНА и ЛЕН и остајемо без нормалног тренажног процеса у клубу. Али шта је ту је, морамо да и у овој ситуацији извучемо корист", додао је Филиповић.

Слично размишљају и остали наши ватерполисти. Подсетимо Савић није повео Прлаиновића, Алексића и Стефана Митровића. Србију ће представљати: Г.Пијетловић, Б.Митровић, В.Рашовић, Филиповић, Мандић, Ћук, Суботић, С.Рашовић, Ранђеловић, Јакшић, Драшовић, Д.Пијетловић, Убовић , Стојановић и Лазић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво