Дејан Савић 2017. годину оценио тројком

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић, годином у којој је одбрањен трофеј Светске лиге и освојена Универзијада, уз бронзу на Светском првенству, није био у потпуности задовољан јер сматра да је изостао успех из Будимпеште, али и поручује да би баш лекција из Мађарске могла да буде од велике користи за његов тим.

У изјави Танјугу истакао да је свесан да се од његове селекције очекују само златне медаље и да зато остаје мали жал због пораза од Хрватске у полуфиналу СП.

"Како бих оценио ову годину? Бронзаном! Дао бих тројку", одсечно и право у мету одговорио је Савић алудирајући на треће место. 

Он је "пецнуо" противнике речима да су и други показали да знају да играју ватерполо, након што је Србија после четири године остала без злата на великим такмичењима.

"Глупо је рећи да је 2017. била неуспешна јер смо освојили злато у Светској лиги и на Универзијади, али је највеће такмичење обележило годину, односно пораз од Хрватске, а не бронза. То је у суштини оно што смо и знали, да репрезентација Србије, без лажне скромности, увек мора да иде на прво место. Са другог аспекта такав резултат је можда и добро дошао, да се освестимо и покажемо другима да они знају и могу да играју ватерполо".

На успех Хрватске и еуфорију после злата и тријумфа над олимпијским и европским прваком у Будимпешти, Савић има кратку поруку комшијама:

"Еуфорија може да буде стање привида".

Савић, ипак, не мисли да је репрезентатиција Србије недодирљива.

"Не бих могао да кажем да смо најбољи, иако резултатски јесмо. Занимљива је баш прича око Хрватске, против њих углавном играмо сва финала, у нашим дуелима победник носи све, као у песми музичке групе 'АБА'. У новом олимпијском циклусу стање ствари мора да дође на нулту тачку и да се крене испочетка, а не да се буде под разним притисцима. Ми сами себи стварамо највећи притисак и то је најгоре што наш очекује".

Селектор, изненађујуће, открива да је иза "делфина" тежак период.

"Пребродили смо озбиљну резултатску кризу, иако се то обично мисли за екипе које ништа не освоје, а ми смо контрадикторно томе. Играчи су показали да се воде и наступају против логике, па зато 2017. у психолошком смислу може да буде успешна".

У новој години главни циљ биће четврто злато у низу на континенталном шампионату које се одржава у Барселони. 

"Очекује нас нова Евролига, циљ је да се што се више пута окупља репрезентација и то такмичење ће уз Светску лигу да буде припрема за Европско пренство. ЕП је најбитније, посебно што ће бити квалификације за остала такмичења и пре тога нећемо јурити велике резултате. Ипак, Србија по традицији, вокацији и тренутном стању мора и треба да иде по медаљу"

За крај, Савић поручује да не намерава да успехе прославља скакањем у базен, па ни у случају одбране злата на Олимпијским играма у Токију.

"Човек сам који испуњава обећања, а то не бих могао. Не верујем да ће се то икада десити", закључио је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво