"Делфини" у комбинованом саставу против Румуније

Ватерполо репрезентација Србије одмериће снаге у уторак у Зрењанину против селекције Румуније од 19 часова.

Србија ће бити без тројице стандарних репрезентативаца. Поред Стефана Митровића који је повређен, одсуствоваће и Душан Мандић због упале увета и Душко Пијетловић који је по други пут постао отац, добио је сина.

Уместо њих у тиму ће бити Страхиња Рашовић члан Егера, Ђорђе Лазић и Ђорђе Вучинић обојица из Партизана. У саставу су још: Г.Пијетловић, В.Рашовић, Ранђеловић, Ћук, Алексић, Убовић, Јакшић, Филиповић, Прлаиновић и Б.Митровић.

Репрезентација је тренирала пре подне, а пред пут ће тренирати још два пута.

"Ми смо у функцији млађих играча. Циљ је да у Србији победимо и Румуне и Црногорце, покушали да обезбедимо пласман на финале на којем би играли млађи играчи, Нисмо се бавили много Румунима. Лепо је да смо се скупили после светског првенства, да смо заједно.Не плашимо се дуге и напорне сезоне, више се плаше тренери којима увек недостају тренинзи. Сигурно ћемо дочекати Европско првенство иако ћемо имати мање дана припрема. Добро је што млади играчи играју у јаким клубовима, јаке су лиге и највише је репрезентација на добитку", рекао је капитен Филип Филиповић.

"Ове година је мање екипа у Светској лиги. Још не знамо саставе за финални турнир који је деетак дана после фајнал ејта Лиге шампиона. САД и Аустралија ће Светски лигу и Светски куп играти са највећим амбицијама. Не верујем да ће нам Румунија бити проблем док ће Црна Гора сигурно бити много јачи ривал. Ми ћемо и ту утакмицу играти у што јачем саставу а после тога ће селектор решити ко ће играти. Италија, Хрватска са Врлићем па Црна Гора ће бити много јачи. Биће занимљива такмичења у 2018. Младим играчима много значи играње у страним ,јаким лигама. То је добро за играче, посебно за оне који играју у Мађарској", истакао је Андрија Прлаиновић.

"Нови почетак сезоне, спремни смо за Румуне. Отворићемо ову такмичарску годину победом. Пре тро недеље сам играо у Лиги шампиона против румунског тима. Покушаће одбраном да нас угрозе али верујем у победу. Играмо трећи пут у Зрењанину, атмосфера је увек сјајна и сигуран сам да ће тако да буде и овога пута", рекао је Страхиња Рашовић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво